Η πρώτη φορά σε κατα μέτωπο επίθεση στο Ερεβάν
Τα αρμενικά συστήματα πυραύλων αεροπορικής άμυνας S-300 κατέρριψαν drones που πετούσαν με κατεύθυνση το Ερεβάν, όπως ανακοίνωσε π πρωθυπουργός της Αρμενίας.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που στόχος του πολέμου είναι η πρωτεύουσα της Αρμενίας Ερεβάν, γεγονός που εκτιμάται ότι αποτελεί κάθετη κλιμάκωση του πολέμου, ενώ αποτελεί και αμφισβήτηση του ρωσικού casus belli, καθώς ξεκαθάρισαν ότι επίθεση εναντίον της Αρμενίας δεν θα γίνει αποδεκτή. Αναμένεται η αντίδραση της Μόσχας…

Το Ναγκόρνο/Καραμπάχ αποτελεί ίσως το πιο “καυτό” σημείο συγκρούσεων στον πλανήτη με άγνωστα αποτελέσματα για το μέλλον, αφού το όλο σχέδιο είχε δρομολογηθεί εδώ και μήνες να γίνει αυτό που βλέπουμε εδώ και τέσσερις ημέρες και ίσως κάτι ακόμα μεγαλύτερο.

Μετά από την επίθεση αυτή δεν θα έπρεπε να προκαλέσει έκπληξη το ενδεχόμενο η Αρμενία να χρησιμοποιήσει βαλλιστικούς πυραύλους 9K720 Iskander κατά της αεροπορικής βάσης Καντζά όπου σταθμεύουν τα 5 τουρκικά F-16, όπως είχε προαναγγείλει. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο άμυνας της Αρμενίας, τόνισε εχτές πως αν και δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη βαλλιστικούς πυραύλους, δε θα διστάσει να το κάνει αν γίνει χρήση παρόμοιων πυραυλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας από το Αζερμπατζάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »