«Αντίθετα με ότι διέδιδαν κάποιοι, η ρωσική επιστράτευση πέτυχε και οι Ρώσοι θα πολεμήσουν όπου και όπως διαταχθούν»!

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας,  Βαλέρι Ζαλούζνι, πιστεύει ότι ο ρωσικός στρατός θα εξαπολύσει νέα επίθεση και θα επιχειρήσει να καταλάβει το Κίεβο και πάλι το επόμενο έτος.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στον Economist, τονίζοντας επίσης ότι η ρωσική επιστράτευση πέτυχε και διαψεύδει την προπαγάνδα που διακινήθηκε περί αποτυχίας της:

«Η ρωσική επιστράτευση λειτούργησε. Δεν είναι αλήθεια ότι τα προβλήματά τους είναι τόσο μεγάλα ώστε οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πολεμήσουν.

Θα το κάνουν. Ο Τσάρος τους είπε να πάνε στον πόλεμο και θα πάνε στον πόλεμο και μάλιστα θα επιχειρήσουν πάλι να καταλάβουν το Κίεβο.

Μελέτησα την ιστορία των δύο πολέμων της Τσετσενίας – το ίδιο συνέβη και εκεί. Στον πρώτο πόλεμο δεν τα κατάφεραν, αλλά μελέτησαν τις αδυναμίες τους, οργανώθηκαν και επέστρεψαν τελείως διαφορετικοί.

Μπορεί να μην είναι τόσο καλά εξοπλισμένοι, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα για εμάς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, έχουν μια εφεδρεία 1,2-1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων να διαθέσουν για τον πόλεμο

Αυτή την στιγμή οι Ρώσοι εκπαιδεύουν περίπου 200.000 νέους στρατιώτες. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα κάνουν άλλη μια προσπάθεια να καταλάβουν το Κίεβο», δήλωσε ο στρατηγός Ζαλούζνι.

Είπε επίσης ότι κατανοεί γιατί ο ρωσικός στρατός προσπάθησε να καταλάβει το Κίεβο στην αρχή του πολέμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Από στρατιωτική άποψη, ήταν η σωστή απόφαση και ο ίδιος θα έκανε το ίδιο».

Τώρα, όπως επισημαίνει ο Ζαλούζνι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βαλέρι Γκεράσιμοφ , επικεντρώνει όλες τις προσπάθειές του στο Ντονμπάς «Για να διατηρήσει τις δυνάμεις που του έχουν απομείνει στην περιοχήξ».

Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος δήλωσε ότι είχε απολύσει δέκα στρατηγούς από την έναρξη του πολέμου και ότι ένας στρατηγός αυτοκτόνησε.

Είπε επίσης ότι ο ουκρανικός στρατός έχει ενώπιον του τώρα τρία κύρια καθήκοντα: Σα διατηρήσει τις θέσεις του, να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του και να βελτιώσει το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας για την προστασία των ενεργειακών υποδομών.

Αλλά παρά τις τεράστιες ενισχύσεις από το ΝΑΤΟ, τώρα δηλώνει ότι «Δεν του φτάνουν οι δυνάμεις που έχει γιατί έχει μείνει με δύο Ταξιαρχίες μόνο»!

«Χρειάζομαι πόρους. Χρειάζομαι 300 άρματα μάχης, 600-700 BMP-1/-2 και 500 οβιδοβόλα. Τότε νομίζω ότι είναι αρκετά ρεαλιστικό να φτάσουμε στις γραμμές που είχαμε στις 23 Φεβρουαρίου. Αλλά δεν μπορώ να το κάνω με δύο ταξιαρχίες», δήλωσε ο αρχιστράτηγος του ουκρανικού στρατού.

Πιστεύει επίσης ότι η επόμενη φάση του πολέμου θα μπορούσε να ξεκινήσει στη χειρότερη περίπτωση τον Ιανουάριο και στην καλύτερη τον Μάρτιο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »