Πάντα σε ετοιμότητα οι ΕΔ
Με την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά να βαίνει από το κακό στο χειρότερο και τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου να είναι ορατός περισσότερο από ποτέ, κρίνεται σκόπιμο να επισημανθούν τα χαρακτηριστικά εκείνα τα οποία θα έχει τυχόν ενέργεια της Τουρκίας σε βάρος μας.

Αυτά αναμένεται να είναι τα ακόλουθα:
Διακλαδικότητα, όπου τον κυρίαρχο ρόλο θα διαδραματίσουν η πολεμική αεροπορία, το πολεμικό ναυτικό, τα ελικόπτερα επιθετικά και μεταφορικά, τα UAV, οι Ειδικές Δυνάμεις ΤΕΔ (τουρκικών ενόπλων δυνάμεων) και τέλος Μονάδες καταδρομών της Στρατοχωροφυλακής (ΣΧ) και Μονάδες Ειδικών επιχειρήσεων της Στρατοχωροφυλακής (JOH) και της αστυνομίας (ROH).

Ειδικά για την Στρατοχωροφυλακή πρωτίστως και δευτερευόντως για την αστυνομία, επισημαίνουμε ότι είναι βαριά εξοπλισμένα τμήματα τα οποία διαθέτουν επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα, UAV τόσο επιθετικά, όσο και παρατηρήσεως και δύναται να αναλάβουν αποστολές εφάμιλλες με εκείνες των ΤΕΔ και συνεπώς χρήζουν ιδιαιτέρας προσοχής.

Δυνατότητα συγκρότησης διακλαδικών δυνάμεων ειδικών αποστολών, οι οποίες θα συγκροτούνται για ανάληψη συγκεκριμένης αποστολής και θα διατίθενται υπό Επιχειρησιακό Έλεγχο (ΕΕ) στον Σχηματισμό εκείνο που θα του δοθεί η ευθύνη διεξαγωγής της επιχείρησης.

Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, αφού για παράδειγμα σε περίπτωση τουρκικής ενέργειας σε νησί μας, σε αστική ή ημιαστική περιοχή αυτού, οι Μονάδες Ειδικών επιχειρήσεων της ΣΧ (JOH) και της αστυνομίας (ROH), οι οποίες σημειωτέον έχουν ανάλογη εμπειρία και διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα λόγω της εμπλοκής τους κατά των κούρδων σε πόλεις της ΝΑ Τουρκίας, είναι πολύ πιθανό να αναλάβουν την εξάλειψη εναπομεινάντων θυλάκων, αποδεσμεύοντας δυνάμεις του τουρκικού στρατού από την συγκεκριμένη αποστολή.

Χρήση μάζας πυρών με έμφαση στη χρήση πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς, για καταστροφή και αποδιοργάνωση των φιλίων τμημάτων προς επίτευξη αποφασιστικού αποτελέσματος στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Ευρεία χρήση UAV, σε συνδυασμό με οπλικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ειδικότερα το Koral, αλλά και με τα μαχητικά αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα και πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς.

Με τα επιθετικά UAV θα προσβάλλονται στόχοι στο πεδίο της μάχης, ενώ παράλληλα αυτά θα στέλνουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο στην αίθουσα επιχειρήσεων του Μείζονος Σχηματισμού που έχει την ευθύνη διεξαγωγής των επιχειρήσεων, καθώς και τις ακριβείς συντεταγμένες με GPS των λοιπών στόχων.

Στη συνέχεια αυτές οι συντεταγμένες θα διαβιβάζονται ανάλογα στο οπλικό σύστημα ή φορέα, όπως για παράδειγμα σε μαχητικά αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα, πυροβολικό, στον οποίο θα ανατεθεί η προσβολή του εν λόγω στόχου.

Το επόμενο βήμα θα είναι η προσβολή του στόχου και η επαλήθευση ή μη ης προσβολής του από UAV που όπως είπαμε θα επιτηρούν το πεδίο της μάχης.

Έμφαση στις αεροκίνητες ενέργειες καταδρομών και στην κατακόρυφη υπερκέραση
Ο μεγάλος στόλος των μεταφορικών ελικοπτέρων και οι συνεχείς ασκήσεις αεροκίνητων επιχειρήσεων των ΤΕΔ καταδεικνύουν τα ανωτέρω.

Η τακτική που ακολουθείται είναι ότι προηγούνται βολές αεροσκαφών και από UAV αρχικά, στη συνέχεια προηγούνται τα επιθετικά ελικόπτερα(ΕΕ/Π) τα οποία με βολές πλήττουν εχθρικούς στόχους που υπάρχουν ακόμη εντός και πέριξ της Ζώνης προσγειώσεως και ακολούθως τα μεταφορικά ελικόπτερα αφήνουν στην εν λόγω ζώνη τους τούρκους καταδρομείς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εσχάτως, μεταφέρονται ως εξωτερικό φορτίο σε μεταφορικά ελικόπτερα πυροβόλα μικρού διαμετρήματος και Πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, προκειμένου οι δυνάμεις του αεροπρογεφυρώματος να διαθέτουν πυροβολικό αμέσου υποστηρίξεώς τους.

Ευρεία χρήση ψυχολογικών επιχειρήσεων (ΨΕΠ) κατά του φίλιου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων , όσο και κατά του άμαχου πληθυσμού

Ψεύτικα SMS, προκηρύξεις, προπαγάνδα είναι μερικά από τα μέσα που αναμένεται να χρησιμοποιήσουν οι ΤΕΔ σε βάρος μας

Παραπλάνηση σε Στρατηγικό και τακτικό επίπεδο
Οι Tούρκοι ποτέ δεν κάνουν αυτό που αρχικά φαίνεται ότι θα κάνουν.

Στην Κύπρο το 1974 έστειλαν 2 νηοπομπές για να πραγματοποιήσουν απόβαση. Η πρώτη ήταν εικονική και κατευθυνόταν στην Αμμόχωστο, η δεύτερη ήταν η πραγματική και πραγματοποίησε απόβαση στρατευμάτων στην ακτή πεντεμίλι δυτικά της Κυρήνειας.

Στα Ίμια το 1996, τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποιούσε υπερπτήσεις πάνω από την βραχονησίδα μας που φρουρείτο, ενώ την ίδια ώρα έστελνε με φουσκωτό ομάδα SAT στην δεύτερη αφύλακτη βραχονησίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »