Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο ιστορικός Γιώργος Ρωμανός στον “αέρα” του FOCUS 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη, μιλώντας για το πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας και τη συνέπειες που μπορεί να έχει για τη χώρα μας, δεδομένης της στάσης που τηρεί απέναντι στους Ρώσους.

Πέραν των εξελίξεων γύρω από το μέτωπο του πολέμου, ο κ. Ρωμανός σχολίασε τη θέση της Δύσης γύρω από τον πόλεμο, ενώ έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου μιας σύρραξης με την Τουρκία, «αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν από τις κυβερνήσεις μετά το 1974 (μεταξύ άλλων)», όπως ανέφερε.

Η εισαγωγή έγινε με ένα σχόλιο του ιστορικού για τον κορονοϊό: «Βγαίνουμε από μια πολύ δύσκολη, θέλω να πιστεύω, περίοδο. Η απάτη αυτή γύρω από το διεθνές έγκλημα του κορονοϊού αποκαλύπτεται κάθε μέρα, όλο και περισσότερο. Το κρίσιμο είναι, ότι δε δημοσιεύονται μελέτες, παρά με το σταγονόμετρο και στοιχεία. Οπότε, προσπαθεί ο πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος να καταλάβει τι συμβαίνει. Πάντως, το αφήγημα κατέρρευσε, όπως βλέπετε και με τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην Κίνα και αλλάζουν συνεχώς».

Ερωτηθείς για την τωρινή κατάσταση στο πολεμικό μέτωπο, ο κ. Ρωμανός αρχικά αναφέρει: « Δουλεύω με χάρτες από τις 24 Φεβρουαρίου. Έχω παρουσιάσει με χάρτες, βήμα- βήμα, τι συμβαίνει. Χθες το βράδυ είχαμε μια πολύ σοβαρή εξέλιξη υπέρ των Ρώσων στο Σολεντάρ. Δε μπορούμε να μιλάμε με θεωρίες και προκαταλήψεις. Δε μπορούμε να μιλάμε μέσα από την προπαγάνδα της Δύσης και μόνο. Και εγώ Δυτικός είμαι, εδώ όμως υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα αλήθειας. Πρέπει να πούμε αλήθειες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στηρίζουμε τη μία ή την άλλη πλευρά. Αυτός ο πόλεμος, κατά την ταπεινή μου άποψη, βρίσκεται σε μια τεράστια κλιμάκωση».

Στη συνέχεια, ο κ. Ρωμανός αναφέρθηκε σε στοιχεία που είχε ο ίδιος  στις αρχές Νοεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι «η αντεπίθεση των Ουκρανών τότε δεν εκδηλώθηκε αποτελεσματικά ποτέ. Ήταν μια προπαγάνδα. Αυτό που έγινε ήταν ότι οι Ρώσοι, έχοντας μια γραμμή μετώπου 1.500 χιλιόμετρα, άφησαν το Κίεβο, το Χάρκοβο και τη Χερσόνα. Οι Ρώσοι αποχώρησαν. Αυτό συνέβη. Έχοντας μια ενημέρωση περίπου πάνω 20 ρώσικα κανάλια και μέσα, ξέρω κάθε μέρα τι γράφεται στη Δύση και τι στη Ρωσία.Βγάζω στοιχεία μόνο εφόσον είναι ταυτοποιημένα».

«Αυτοί που μας ακούνε θα πρέπει να ξέρουν ότι η Ρωσία, με την απόφαση του Πούτιν τον Σεπρέμβριο, ενσωμάτωσε τέσσερεις επαρχίες. Στο Νότο είναι οι δύο, η Χερσόνα και η Ζαπορίζια. Και ανατολικά και βόρεια, το Ντόνετσκ, που γίνονται οι πιο σκληρές μάχες και τη Λουχάνσκ. Από αυτές, οι Ουκρανοί κατέχουν ακόμα ένα 25% χοντρικά στη Χερσόνα και τη Ζαπορίζια, ένα 35% στο Ντόνετσκ και ένα 5-10% στη Λουχάνσκ. Άρα, οι Ρώσοι δεν έχουν πετύχει τον αντικειμενικό τους σκοπό να ελέγξουν απόλυτα αυτές τις επαρχίες. Η ρωσική επιχείρηση θα θεωρηθεί επιτυχημένη από τους Ρώσους, όταν θα κατέχουν το 35-40% περίπου της Ουκρανίας», συμπλήρωσε λέγοντας πως «κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να επιτευχθεί».

«Αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι έχουν απέναντί τους 42 χώρες. Αυτή τη στιγμή γίνεται Παγκόσμιος Πόλεμος! Γίνεται! Από τις 42 χώρες, οι 30 είναι του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα», τόνισε.

«Στέλνουν τόνους, τόνους οβίδες και πυρομαχικά, δε ξέρω η Ελλάδα πόσες βόμβες μεγάλου διαμετρήματος έχει στείλει στην Ουκρανία», πρόσθεσε. «Οι Ουκρανοί φέρνουν απ’ όπου μπορούνε ειδικές δυνάμεις. Πρέπει να υπολογίζουμε ότι στα μέτωπα είναι τουλάχιστον 70.000-100.000 μισθοφόροι, ξένοι (Άγγλοι, Αμερικάνοι, Πολωνοί, Καναδοί)», ανέφερε ο ίδιος.

Ο κ. Ρωμανός στάθηκε στον αριθμό των ενεργών Ουκρανών που μάχονται λέγοντας: «Από το 2014 που ξεκίνησε η επιστράτευση, μέχρι σήμερα, έχουν αυτούς τους τρομακτικούς ρυθμούς αύξησης. Έχουν ένα εκατομμύριο ενεργό προσωπικό και 900.000 εφεδρικό. Συν εβδομήντα με εκατό χιλιάδες ξένους», ενώ από την άλλη πλευρά οι «250.000 Ρώσοι δεν είναι δυνατόν να προκαλέσουν τους εκατό χιλιάδες νεκρούς (σ.σ. Ουκρανούς, όπως δήλωσε η Ούρσουλα Φορ Ντε Λάιεν) ούτε τις 400.000 νεκρούς και τραυματίες όπως φτάνουν να μιλάνε τα Δυτικά μέσα. Τεράστια νούμερα. Οι Ρώσοι δεν έχουν τέτοιο στρατό, ώστε να είναι αλήθεια η προπαγάνδα των Ουκρανών που μιλάει για εκατό χιλιάδες νεκρούς».

«Επειδή συζητάμε για ένα μακελειό, πρέπει να επικρατήσει η λογική της παγκόσμιας ειρήνης. Αυτό εισηγούμαι. Δηλαδή πρέπει να γίνει χθες μια νέα Γιάλτα και αυτό που είπε ο πρόεδρος Μακρόν να δοθούν εγγυήσεις ασφαλείας στη Ρωσία», υπογράμμισε.

Τέλος, για τις προκλήσεις των Τούρκων ο κ. Ρωμανός δήλωσε τα εξής: « Δυστυχώς, πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα από ψηλά, συνολικά. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μόνη. Αυτό τον κίνδυνο που έχει δημιουργηθεί τώρα, τον έχει δημιουργήσει για μένα η ολέθρια μεταπολίτευση των 49 χρόνων. Ενδοτισμού. Είναι ενδοτικοί οι άνθρωποι εδώ και 49 χρόνια. Η απειλή είναι πολλαπλή και να δω τώρα όλοι αυτοί οι ενδοτικοί που πιστεύανε στη δήθεν ελληνο-τουρκική φιλία. Κανένας σύμμαχος δε θα έρθει να πολεμήσει. Αυτή τη στιγμή είμαστε μόνοι μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »