Συνεχίζεται το κρεσέντο αυταρχισμού από την κυβέρνηση, η οποία μετά τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη πλέον έχει δώσει εντολές στις δυνάμεις ασφαλείας να μη δείχνουν «κανένα έλεος» και πλέον όλοι οι πολίτες είναι στο στόχαστρο, ακόμα και οι γιαγιάδες!

Ένα νέο περιστατικό με θύμα μία γιαγιά, έρχεται για να υπενθυμίσει ότι στην Ελλάδα πλέον υπάρχουν πολίτες α’ και β’ κατηγορίας,

Συγκεκριμένα η ηλικιωμένη κυρία περπατούσε στο δρόμο με μάσκα και όπως αποδείχτηκε αργότερα και με sms μετακίνηση στο κινητό, αλλά είχε όπως φαίνεται ξεχάσει να πάρει μαζί την ταυτότητα της. Ως εκ τούτου, όταν έπεσε σε έλεγχο όπου τα αστυνομικά όργανα θεώρησαν ότι έπρεπε να την μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση!

Την ίδια στιγμή η σύζυγος του υπουργού Υγείας κ.Κικίλια, κ.Μπαλατσινού που έκανε πικ-νικ μαζί με άλλα 6 άτομα δεν ενοχλήθηκε από κανένα ούτε φυσικά τόλμησε κανείς να της κόψει πρόστιμο.

Επίσης συνελήφθη μετά από σε βάρος της καταγγελία του διευθυντή Γυμνασίου της Μυτιλήνης όπου υπηρετεί, καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης που δεν φορούσε μάσκα στη διάρκεια του μαθήματος, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας!

Με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης που παρέλαβε τη μήνυση αστυνομικοί μετέβησαν στο σχολείο και τη συνέλαβαν.

Σε βάρος της κατέθεσαν κάποιοι εκπαιδευτικοί από άλλα σχολεία οι οποίοι κατήγγειλαν ότι σε όλα τα σχολεία όπου υπηρετεί η καθηγήτρια συμπληρώνοντας το ωράριο της δεν φοράει μάσκα μέσα και έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας.

Η καθηγήτρια στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο για παράβαση της νομοθεσίας περί «|διάδοσης ασθενειών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.»

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου διατάχθηκε σε βάρος της Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

«Πολλοί άνθρωποι γύρω μου, έχουν πρόβλημα, δυσφορούν με τη μάσκα, αλλά κι εγώ προσωπικά, με έπιανε κρίση πανικού κάθε φορά που τη φορούσα.

Ειδικά στην ιδέα ότι θα πρέπει να κάνω με αυτό τον τρόπο μάθημα. Φορώ τη μάσκα αλλά πάντα, όσο την ανέχομαι. Δεν νομίζω να συμφέρει κανέναν να παθαίνω κρίση πανικού μέσα στην τάξη, να μην μπορώ να μιλήσω. Τα παιδιά δεν τα πίεσα ποτέ, μπήκα μέσα στην τάξη και τα είδα όλα τρομοκρατημένα και τους λέω «παιδιά, υπάρχουν κάποιοι που δεν την ανέχονται;».

Μου είπαν πάρα πολλά παιδιά δεν την ανέχονται. «Εγώ παιδιά δεν μπορώ», λέω «να κάνω τον χωροφύλακα. Όποιος δεν μπορεί…» είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες στην εκπομπή Live News

Η καθηγήτρια επέμενε ότι η στάση της είναι η σωστή, επικαλούμενη λόγους υγείας.

«Αυτό που νιώθουμε είναι οι απειλές. Δεν νοιώθουμε ότι κινδυνεύουμε από τον ιό. Αισθανόμαστε ότι κινδυνεύουμε αν δεν υπακούσουμε.

Αυτό είναι κάτι διαφορετικό όμως. Στον συνάνθρωπό σου, όταν δεν αισθάνεται καλά, του προσφέρεις ένα ποτήρι νερό. Δεν του λες «δεν υπακούς επειδή παθαίνεις κρίσεις πανικού». Αυτό είναι τρελό! Την φορώ, όποτε όμως, αισθάνομαι δυσφορία, την κατεβάζω.» τόνισε

Πριν λίγες ημέρες αστυνομική της ομάδας ΔΡΑΣΗ προσήγαγαν με βία μεσήλικη κυρία για παράβαση των μέτρων, ενώ μπήκαν στην λαϊκή και έκοψαν πρόστιμα σε όποιον δεν φορούσε μάσκα ή δεν είχε χαρτί!

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »