Η πρώτη επικοινωνία που είχε η Ιωάννα με την κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι
Τον Νοέμβριο του 2018 ήταν η πρώτη φορά που το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι επικοινώνησε με τον θύτη του. Αφορμή: ένας άνδρας. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Ιωάννα είχε συνομιλήσει στο facebook με την 35χρονη που κατηγορείται ότι την περιέλουσε με βιτριόλι, στην Καλλιθέα, στις 20 Μαΐου.

Η 35χρονη είχε ενοχληθεί όταν ο σύντροφος της είχε κάνει στην 34χρονη Ιωάννα αίτημα φιλίας στο Facebook. Ακολουθούν τα μηνύματα που αντάλλαξαν οι δύο γυναίκες:

35χρονη: Γειά σου είμαι η E. Θέλω να σε ρωτήσω, τρέχει κάτι με τον Ν. ;
Ιωάννα: Όχι βέβαια… Μου έκανε αίτημα φιλίας και το αποδέχτηκα.
35χρονη: Εντάξει. Γιατί θέλω να ξέρεις ότι έχω σχέση μαζί του.
Ιωάννα: Οκ.
35χρονη: Σου έχει στείλει κάποιο μήνυμα;
Ιωάννα: Μην ανησυχείς, θα τον διαγράψω μου δίνει την εντύπωση ότι κοιτά πολλές.
35χρονη: Ιωάννα σε ευχαριστώ…
Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, η Ιωάννα διέγραψε από το facebook τον επιχειρηματία. Μετά από κάποιους μήνες, όμως, της κάνει πάλι αίτημα φιλίας, εκείνη το αποδέχεται και της στέλνει μήνυμα ότι ειναι ελεύθερος και ότι δεν έχει σχέση με την 35χρονη. Η Ιωάννα δεν απαντά.

Η 35χρονη, όμως, παρακολουθεί στο facebook ποιος κάνει αίτημα φιλίας σε ποιον και ανακαλύπτει ότι γίνονται ξανά φίλοι. Μάλιστα, η 35χρονη είχε παρακαλέσει συγγενικό πρόσωπο της Ιωάννας για να σταματήσει να μιλά με τον επιχειρηματία.

Η δικογραφία «φωτιά»

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα

Το διαβιβαστικό της Αστυνομίας στον εισαγγελέα, αναδεικνύει έναν σχεδιασμό, με πρόβα μετάβασης-διαφυγής στο σημείο της επίθεσης κατά της 34χρονης Ιωάννας, στις 20 Μαΐου, μέτρα προστασίας με ενδιάμεσες κινήσεις και άλλες μεθόδους, όπως η χρήση περούκας, ώστε να καλυφθεί όσο καλύτερα γίνεται η κατηγορουμένη, αλλά και κρίσιμα λάθη που έκανε η κατηγορουμένη.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, η κατηγορούμενη είχε κάνει πρόβα τόσο για το πώς θα φτάσει στον χώρο της επίθεσης, όσο και για το πώς θα απομακρυνθεί από αυτόν, χωρίς να γίνει αντιληπτή.

Η 35χρονη έχει καταγραφεί από αρκετές κάμερες στην είσοδο της εργασίας της 34χρονης λογίστριας, αλλά και γύρω από αυτήν, τόσο την προηγουμένη της επίθεσης, που πιθανολογείται ότι έκανε πρόβα, όσο και την ίδια μέρα.

Στο διαβιβαστικό περιλαμβάνεται και η κατάθεση του θύματος. «Με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό» περιγράφει η Ιωάννα. «Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο , ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια…», προσθέτει.

Το βασικότερο λάθος της 35χρονης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν το γεγονός ότι κάλεσε από την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε, εκτός από την εταιρεία ραδιοταξί, και έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ασχολείται κυρίως ως κηπουρός. Αρχικά, τον είχε καλέσει από το προσωπικό κινητό της, αλλά επειδή ο αλλοδαπός δεν απάντησε αργότερα χρησιμοποίησε το καρτοτηλέφωνο και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να μάθουν την ταυτότητά της. Σημειώνεται ότι η 35χρονη ήταν στον ευρύτερο και όχι στον στενό κύκλο των υπόπτων.

Η 35χρονη, που θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή την Τρίτη και φέρεται να αρνείται ότι είναι η δράστιδα της επίθεσης, έχει καταγραφεί από αρκετές κάμερες στην είσοδο της εργασίας της 34χρονης λογίστριας, αλλά και γύρω από αυτήν, τόσο την προηγουμένη της επίθεσης, που πιθανολογείται ότι έκανε πρόβα, όσο και την ίδια μέρα.

Επίθεση με βιτριόλι: Έκανε πρόβα η μαυροφορεμένη γυναίκα; Είχε συνεργούς;
Κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της Καλλιθέας κατέγραψαν την δράστη της επίθεσης με το βιτριόλι να φοράει τσάντα πλάτης, περούκα, χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο, παλτό και γάντια.

Οι κάμερες την «συνέλαβαν» να μπαίνει στο ταξί που είχε κλείσει την προηγούμενη ημέρα. Οδηγός ήταν μία γυναίκα που κατέθεσε στην Αστυνομία.

Η φερόμενη ως δράστης κάθισε πίσω από την οδηγό του ταξί, προκειμένου η οδηγός να μη συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν λιγομίλητη. Από την Καλλιθέα πήγε στο Μετς και από εκεί φέρεται να περπάτησε για περίπου 10-15 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »