Δείτε τι θα μαθαίνουν πλέον τα Ελληνόπουλα
Νέο μαθήματα ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στα σχολεία, ανάμεσα σε αυτά είναι τα αγγλικά από το νηπιαγωγείο, ενώ στο δημοτικό και στο γυμνάσιο τα παιδιά θα μαθαίνουν μαθήματα σχετικά με την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την διατροφή, την επιχειρηματικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας η επέκταση των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων της χώρας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η επέκταση δημιουργικών δραστηριοτήτων στα αγγλικά σε όλα τα Νηπιαγωγεία, η ολοκλήρωση των νέων προγραμμάτων σπουδών, οι επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και η εκκίνηση λειτουργίας του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Επιμορφώσεων, καθώς και ζητήματα που άπτονται των επιπτώσεων της πανδημίας συζητήθηκαν κατά την χθεσινή διαδικτυακή συνάντηση εργασίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τη διοίκηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Παράλληλα, συζητήθηκε η άμεση ενίσχυση του εγχειρήματος μέσω έργων που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, με προγράμματα όπως εξοπλισμός για εκπαιδευτική ρομποτική στο σύνολο των σχολείων, επιμορφώσεις σε ΤΠΕ κ.ά. Ομοίως, οι δημιουργικές δραστηριότητες στα αγγλικά, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, προγραμματίζεται να υλοποιούνται σε όλα τα Νηπιαγωγεία. Νέα σειρά επιμορφώσεων των εκπαιδευτικών προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο μήνα, εκκινώντας με επιμορφώσεις στη διδασκαλία δεξιοτήτων σε σύνολο άνω των 70.000 εκπαιδευτικών και συνεχίζοντας με το πρόγραμμα των Αγγλικών στα νηπιαγωγεία.

Τα Προγράμματα Σπουδών γενικής εκπαίδευσης που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2021, θα δημοσιευτούν και θα παραδοθούν στην εκπαιδευτική κοινότητα μέσω διαδραστικού, ψηφιακού συστήματος.

Οι βασικοί οριζόντιοι προσανατολισμοί είναι η εισαγωγή στην νέα εποχή που περιμένει τον πλανήτη!

Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων για τα σχολείαπεριλαμβάνουν τέσσερις θεματικούς κύκλους, με υπο-θεματικές σταθμισμένες ανά ηλικία και εκπαιδευτική βαθμίδα!

Απολαύστε τι θα μαθαίνουν τα παιδιά:

Α. ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ

1. Υγεία: Διατροφή – Αυτομέριμνα, Οδική Ασφάλεια

2. Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία – Πρόληψη

3. Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση

Β. ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

1. Οικολογία – Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά

2. Κλιματική αλλαγή – Φυσικές Καταστροφές, Πολιτική προστασία

3. Παγκόσμια & τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά

Γ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ – Κοινωνική Συναίσθηση & Ευθύνη

1. Ανθρώπινα δικαιώματα

2. Εθελοντισμός διαμεσολάβηση

3. Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός, διαφορετικότητα

Δ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ (Δημιουργική Σκέψη & Πρωτοβουλία)

1. STEM & Εκπαιδευτική Ρομποτική2. Επιχειρηματικότητα (σ.σ. κανονική ή με πρότυπο την αριστερόστροφη κοινωνική οικονομία που δεν θα έχει στόχο το κέρδος αλλά αυτά που θα ορίζονται ως στόχοι από την εξουσία;) – Αγωγή Σταδιοδρομίας – Γνωριμία με επαγγέλματα (Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »