Που είναι η Ρωσία;
Συνεχίζονται τα εγκλήματα πολέμου από Αζέρους και Τούρκους. Σε ένα βίντεο-σοκ που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν χλευάζουν και ρίχνουν ανελέητο ξύλο σε ηλικιωμένο άνθρωπο στο Αρτσάχ.

Μάλιστα σύμφωνα με άλλα βίντεο που έχουν έρθει στα χέρια μας, στη συνέχεια ο ίδιος άνδρας δολοφονείται!

Λαβρόφ: Θα αποτρέψουμε τυχόν απόπειρες αναθεώρησης της συμφωνίας για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η Ρωσία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να αποτρέψει και να υπονομεύσει τυχόν απόπειρες ρεβιζιονιστικής αναθεώρησης της τριμερούς δήλωσης κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λάβροφ μίλησε σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση με τον Πίτερ Μάουερ, πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), στη Μόσχα.

«Προς το παρόν δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια να ξαναγραφεί ή να αναθεωρηθεί η δήλωση που εκδόθηκε», δήλωσε ο Λάβροφ, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα «κάνει τα πάντα, ώστε τέτοιες προσπάθειες να μην πραγματοποιηθούν και σε καμία περίπτωση να μην επιτύχουν».

 

 

Προκλητικός ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν: Εκτός συζήτησης το καθεστώς του Ναγκόρνο-Καραμπάχ
Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θα μπορούσε να γίνει συζήτηση για το καθεστώς του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Στην ομιλία του προς τους κατοίκους της περιοχής Φιζούλι, ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι το Μπακού δεν ανέχεται «μια δεύτερη αρμενική κατοχή» στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Αλίγιεφ τόνισε επίσης ότι το Αζερμπαϊτζάν είχε αποκαταστήσει την εδαφική του ακεραιότητα.

«Το καθεστώς [του Ναγκόρνο-Καραμπάχ] είναι εκτός αμφισβήτησης. Υπάρχει το ενοποιημένο κράτος του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο είναι πολυεθνικό και πολυεπαγγελματικό. Υπάρχει το προοδευτικό έθνος του Αζερμπαϊτζάν. Άνθρωποι όλων των θρησκειών ζουν εδώ συνήθως, με ειρήνη και ατμόσφαιρα αμοιβαίας κατανόησης. Και έτσι θα ζουν οι Αρμένιοι [στο Καραμπάχ], δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον αρμενικό λαό», δήλωσε ο Αλίγιεφ, όπως μεταδόθηκε από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό AzTV.

Πρόεδρος Αρμενίας: Aναπόφευκτες οι πρόωρες εκλογές

Ως αναπόφευκτες χαρακτήρισε τις πρόωρες εκλογές στη χώρα ο Πρόεδρος της Αρμενίας, Αρμέν Σαρκισιάν, τονίζοντας ότι μέχρι αυτές να διεξαχθούν θα πρέπει να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

«Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση και την ανάγκη για έντιμη διέξοδο από αυτήν, ακούγοντας τα δημόσια αιτήματα, γίνεται πλέον προφανές: για να σωθεί η χώρα από αναταραχές, οι πρόωρες εκλογές για την Εθνοσυνέλευση είναι αναπόφευκτες» ανέφερε ο Πρόεδρος της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »