Αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση στην Ζαπορίζια – Σταθερό το μέτωπο στην Κρεμίνα

Τραγική είναι η κατάσταση των Ουκρανών στο Μπάκχμουτ όπου όπως δείχνει και βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, οι Ουκρανοί αξιωματικοί ξυλοκοπούν τους άνδρες τους επειδή αρνούνται να λάβουν θέσεις μάχης καθώς θεωρούν πως η πόλη έχει χαθεί.

 

Στο Μπάκχμουτ και περιμετρικά της πόλης πολεμούν περίπου 14 ταξιαρχίες των τεσσάρων χιλιάδων ανδρών η κάθε μία και θεωρείται ότι έχουν απολέσει το 70% της συνολικής τους δύναμης.

Δηλαδή περίπου 38.000 άνδρες.

Σημειώνεται ότι οι απώλειες των Ουκρανών στο Σολεντάρ μία πολύ μικρότερη πόλη, είναι πάνω από 25.000.

Αυτή την στιγμή οι μονάδες της Wagner προελαύνουν για το ChasivYar νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ το οποίο είναι το μόνο εφοδιαστικό κέντρο των Ουκρανών.

Ήδη υπάρχουν οι πρώτες αναφορές για συγκρούσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών στο χωριό Ivanovskoye στο οποίο βρίσκονται αποθήκες του ουκρανικού Στρατού.

 

 

 

Mε μία αιφνιδιαστική επίθεση στο μέτωπο της Ζαπορίζια οι ρωσικές δυνάμεις προωθήθηκαν τέσσερα χιλιόμετρα και κατέλαβαν την πόλη Luhove/Lobkova βορειοναταολικά της Wassiljeva.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για προπαρασκευαστική ενέργεια για επικείμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις βόρεια του Δνείπερου.

 

 

 

 

 

 

Στο μέτωπο Σβάτοβο-Κρεμίνα οι Ουκρανοί προσπαθούν καθημερινά να προωθηθούν αλλά δεν έχουν καταφέρει τίποτε το ουσιαστικό και το μόνο που έχουν μέχρι τώρα είναι σημαντικές απώλειες.

 

Οι Ρώσοι μετά την κατάληψη του Σολεντάρ έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων όχι μόνο στο Νντόνμπας αλλά και σε όλα τα μέτωπα.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν «επτά Ρώσους πράκτορες» στην περιοχή του Ντνίπρο (ανατολικά), με την υποψία κατασκοπείας για λογαριασμό της Μόσχας. «Η SBU πραγματοποίησε μια άλλη σημαντική, ειδική επιχείρηση για να εκθέσει και να συλλάβει εχθρικούς πράκτορες», ανέφερε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής της Βασίλ Μαλιούκ.

Σύμφωνα με την SBU, «οι συλληφθέντες έδωσαν στους Ρώσους τις συντεταγμένες υποδομών κρίσιμης σημασίας» στην Ουκρανία και «συνέλεξαν πληροφορίες για…τις κινήσεις ομάδων δυνάμεων (του Κιέβου) στην περιοχή», τις οποίες μετέφεραν στον ρωσικό Στρατό.

Το Ντνίπρο όπως και η Ζαπορίζια αποτελούν τους επόμενους στόχους των Ρώσων λόγω της εγγύτητάς στο Ντόνμπας

Το Ντόνμπας οι Ρώσοι θέλουν να το χρησιμοποιήσουν ως «πλατφόρμα» από την οποία θα μπορέσουν να εξαπλωθούν και σε άλλες  περιοχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »