Οργή στον Ελληνικό και Χριστιανικό κόσμο
Ηεπίδειξη ισχύος από τον Ερντογάν συνεχίζεται καθώς έξω από την Αγία Σοφία, η οποία προσφάτως μετατράπηκε προκλητικά σε τζαμί, στήθηκε σόου για την επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

Οι Τούρκοι βεβηλώνουν την Αγία Σοφία! – Ξηλώνουν τα πάντα
Σε αυτή τη μορφή ξεδιάντροπης προπαγάνδας από το τουρκικό καθεστώς, η Ευρώπη γυρίζει το βλέμμα αλλού και αντί να προχωρήσει στην άμεση επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, τη χρηματοδοτεί για το προσφυγικό και η Άγκυρα απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του Βερολίνου σε όποια εξωφρενική κίνηση και να κάνει.

Για λόγους που μόνο η Αγκυρα κατανοεί επελέγη ο υπαίθριος χώρος μπροστά στην Αγία Σοφία για μια εκδήλωση που αφορά στο να εμφανιστεί πανίσχυρη η κυβέρνηση Ερντογάν η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια επιδίδεται σε μαζική εξόντωση όσων κατηγορεί ότι μετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Εκατοντάδες νέοι ντυμένοι στα κόκκινα και μαύρα μπροστά στον ναό της Αγιά Σοφιάς εκτέλεσαν χορογραφίες σχηματίζοντας τα εθνικά σύμβολα της Τουρκίας ή παραστάσεις που θέλουν να επιδείξουν την ισχύ του καθεστώτος, όπως σφιγμένες γροθιές κλπ.

Δείτε το βίντεο από το προκλητικό σόου:

Το σόου έρχεται ελάχιστες μέρες μετά την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει τον ναό σε τζαμί κι ελάχιστες ώρες αφότου αφαιρέθηκαν και οι πινακίδες απ’ την Αγιά Σοφιά που την χαρακτήριζαν ως μουσείο, καθώς λίγα 24ωρα μετά το διάγγελμα του στον τουρκικό λαό, ανήμερα της απόφασης για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε νέες δηλώσεις για το ζήτημα που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις διεθνώς και έχει ξεσηκώσει το χριστιανικό κόσμο.

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα χθες, ο πρόεδρος της Τουρκίας, στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, απάντησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση πως “εμείς αποφασίζουμε για την Αγιά Σοφιά”, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν πρόκειται να επανεξετάσει το ζήτημα, ούτε – φυσικά – να αλλάξει την απόφαση.

Ο Ερντογάν επανέλαβε πως “σεβόμαστε τις άλλες θρησκείες” και πως είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφιά στις 24 Ιουλίου, διαβεβαιώνοτας πως “θα σεβαστούμε την πολιτιστική κληρονομιά της”. Μάλιστα, “ακύρωσε” ανοιχτά τον Κεμάλ Ατατούρκ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “το 1934 έγινε μουσείο. Τώρα διορθώνουμε το λάθος και επαναφέρουμε τη γνήσια ταυτότητα της”.

Εκτός ελέγχου η Άγκυρα: Απαιτεί τα ”κεφάλια” των 8 στρατιωτικών που συμμετείχαν στο πραξικόπημα
Η επικοινωνιακή τακτική του Ερντογάν περιλαμβάνει πλέον ακόμα πιο ενεργά την Αγία Σοφία, καθώς γνωρίζει πως οποιαδήποτε κίνηση γύρω από αυτόν τον ιερό και ιστορικό χώρο θα προκαλέσει την οργή στον Ελληνικό και Χριστιανικό κόσμο, ενώ αποτελεί και απόπειρα υποβάθμισης του ηθικού των Ελλήνων.

Υπενθυμίζεται πως επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, καθώς όπως ανέφερε νωρίτερα το Πενταπόσταγμα, σήμερα ξηλώθηκε η ταμπέλα που έγραφε «Μουσείο Αγίας Σοφίας».

Παρών στην «αποκαθήλωση» της ταμπέλας της Αγίας Σοφίας ο διευθυντής της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, Ζαφέρ Ακτάς, ο οποίος δήλωσε ότι «ήρθαμε εδώ σήμερα για να επιθεωρήσουμε τα μέτρα ασφαλείας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μας στις 24 Ιουλίου θα μπορέσουν να προσευχηθούν άνετα και ειρηνικά».

Την ίδια ώρα, ξεκίνησαν και οι εργασίες στην Αγία Σοφία, με τεχνικά συνεργεία να αρχίζουν από το θόλο στο εξωτερικό του μνημείου. Τα τουρκικά ΜΜΕ χαίρονται με όλα αυτά και ταυτόχρονα με τον τρόπο τους, δείχνουν τον μίσο τους για την Ορθοδοξία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »