Ολοκληρώθηκε στην ολομέλεια η ψηφοφορία για την αποδοχή ή μη της πρότασης για την άσκηση δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης
Την παραπομπή του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σε ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση της Novartis ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής, από την οποία απείχαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση.

Ειδικότερα, από την κάλπη βγήκαν 177 έγκυρα ψηφοδέλτια υπέρ της παραπομπής Παπαγγελόπουλου, τρία άκυρα και κανένα λευκό για τις εξής κατηγορίες:

Στα δικαστήρια ο Παπαγγελόπουλος για να καταθέσει αίτηση ακυρότητας
ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας,
ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας
ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος,
απόπειρα εκβίασης,
δωροληψία κρατικού αξιωματούχου
δωροληψία υπαλλήλου
εγκληματική οργάνωση (συμμορία)
Στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων λόγω κορωνοϊού, η ψηφοφορία είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις ανά 100 βουλευτές, ωστόσο μετά την αποχώρηση της πλειοψηφίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ κλήθηκαν ονομαστικά.

«Δεν θα νομιμοποιήσουμε, δεν θα αποδεχτούμε, να γίνουμε παρακολουθητές της πολιτικής αθλιότητας εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων, σας αφήνουμε μόνους σας να το ευχαριστηθείτε», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παπαγγελόπουλος: «Λειτουργήσατε σαν κατοχικό δικαστήριο με ναζιστές αξιωματικούς»
Στην ομιλία του που ξεπέρασε τη μια ώρα, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως η υπόθεση Novartis δεν είναι σκευωρία αλλά σκάνδαλο και πως στόχος της πλειοψηφίας είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κανένας τζούφιος θόρυβος δεν θα καλύψει τη φωνή του μουεζίνη στην Αγιά Σοφιά και τις τουρκικές παραβιάσεις και δεν θα καλύψει το θόρυβο των γεωτρυπάνων στα εθνικά μας ύδατα», είπε, συνδέοντας την παραπομπή του με τα εθνικά θέματα.

Ανεβάζοντας τους τόνους υποστήριξε πως «σήμερα αποδεικνύεται πως η Προανακριτική Επιτροπή λειτούργησε σαν κατοχικό δικαστήριο απέναντι μου με ναζιστές αξιωματικούς».

«Προσπαθούν με μαφιόζικες μεθόδους να κάνουν ότι έκαναν σε μένα με άλλους υπουργούς. Κασέτες παντού με παράνομες μαγνητοφωνήσεις. Θα τις αγοράζουμε στα περίπτερα σε λίγο. Εγώ ήμουν η αρχή, αλλά δεν τους πολυβγαίνω. Τώρα στοχεύουν τον Παππά και τη Γεροβασίλη. Δεν θα είναι οι τελευταίοι, ήδη οι κεραίες μου πιάνουν κάτι για Καλογήρου-Βασιλειάδη. Η παταγώδης αποτυχία στην οικονομία δεν μπορεί να καλύπτεται από τα παπαγαλάκια» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Oι δικηγόροι του κ. Παπαγγελόπουλου ζήτησαν την αναβολή της ψηφοφορίας επί του πορίσματος, επικαλούμενοι νέες σημαντικές πληροφορίες και αφήνοντας αιχμές για «απαράδεκτες και παράνομες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής», ωστόσο το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »