Αίσιο τέλος
Aνανέωση 09:28

Σε πρατήριο καυσίμων βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα Βεράμη που αγνοείτο από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, η 10χρονη Μαρκέλλα βρέθηκε λίγο πριν τις 09:00 το πρωί σε πρατήριο καυσίμων επί της οδού Σοφούλη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η αστυνομία παρέλαβε την 10χρονη.

Περισσότερα σε λίγο…

Aρχικό κείμενο

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 10χρονης Μαρκέλλας, που εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης όταν και αποχώρησε από το 101ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Κάτω Τούμπας. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» καταγγέλλει ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και κάνει λόγο για λάθη από την πλευρά της Αστυνομίας, ενώ η οικογένεια της μικρής εκτιμά πως το κοριτσάκι το άρπαξε μια γυναίκα με τη βία έξω από το σχολείο της.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της εξαφάνισης της Μαρκέλλας Βεράμη, Αστυνομία και εθελοντές βγήκαν στους δρόμους για να την εντοπίσουν. Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης έδωσε σήμα σε όλα τα περιπολικά του πολεοδομικού συγκροτήματος με τα χαρακτηριστικά της Μαρκέλλας. Σημείο εκκίνησης των ερευνών ήταν η οδός Καισαρείας, όπου εθεάθη για τελευταία φορά η ανήλικη. Δημοτικοί αστυνομικοί όργωσαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης και το παραλιακό μέτωπο. Η ανάρτηση του αδερφού της στο facebook κοινοποιήθηκε χιλιάδες φορές και προκάλεσε ένα κύμα συμπαράστασης για να βρεθεί η 10χρονη.

Η Αστυνομία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις προσπάθειες για τη συλλογή όλων των απαιτούμενων πληροφοριών που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό της μικρής, την οποία όπως αναφέρουν πληροφορίες την προσέγγισε μία άγνωστη γυναίκα με κόκκινα μαλλιά, την φώναξε με το όνομά της και φαίνεται πως έφυγε μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ήδη, σχεδόν όλα τα μέλη της οικογένειας του παιδιού έχουν εξεταστεί από την αστυνομία σε μια προσπάθεια να εντοπισθεί το οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να οδηγήσει τις έρευνες στον εντοπισμό του απροστάτευτου παιδιού.

«Χάθηκε πολύτιμος χρόνος – Έλεγαν στη μητέρα ότι είναι “παιδική τρέλα”»

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 τόνισε πως «χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να δοθεί η έγκριση για την έκδοση του Amber Alert».

Όπως δήλωσε, ενώ ο μηχανισμός ήταν έτοιμος να κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, μετά την δήλωση της εξαφάνισης της 10χρονης από τη μητέρα της, χάθηκε χρόνος μέχρι την έκδοση του Amber Alert, παρότι το Χαμόγελο του Παιδιού και η υπηρεσία αναζητήσεων πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση.

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως συνέστησαν στη μητέρα να φύγει από το ΑΤ μετά την δήλωση εξαφάνισης λέγοντας πως θα είναι κάποια «παιδική τρέλα».

«Για πρώτη φορά στη ζωή μου θα καταγγείλω άνθρωπο», είπε εμφανώς αγανακτισμένος ο κ. Γιαννόπουλος, ενώ ευχαρίστησε δημόσια την Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, τον Ερυθρό Σταυρό και άλλες εθελοντικές ομάδες που κινητοποιήθηκαν άμεσα χθες το βράδυ όπου και «οργώθηκε» η ευρύτερη περιοχή δίχως ωστόσο να βρεθεί η μικρή Μαρκέλλα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της εξαφάνισης ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε «Υπάρχουν πληροφορίες που δεν μπορούν ακόμη να αξιολογηθούν, έχει αναλάβει η Άμεση Δράση να τις διερευνήσει».

Αγωνία για τη 10χρονη Μαρκέλλα: Συγκλονίζουν μητέρα και αδερφός
Το χρονικό της εξαφάνισης και η «κοκκινομάλλα»
Στις 13:30 η Μαρκέλλα αποχώρησε από το 101ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για να μεταβεί στο σπίτι της, στην οδό Καισαρείας, σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων. Τη συνόδευε ένας συμμαθητής της. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους αστυνομικούς ο ανήλικος που ήταν μαζί της, τη στιγμή που αποχαιρέτισε την Μαρκέλλα, είδε μια νεαρή γυναίκα να την πλησιάζει, να φωνάζει το όνομά της και να την τραβάει από το χέρι. Ο ανήλικος την ακολούθησε για λίγα μέτρα, όμως, μετά σταμάτησε γιατί φοβήθηκε μήπως γίνει αντιληπτός από την γυναίκα.

Ο συμμαθητής της Μαρκέλλας έδωσε στην Αστυνομία πλήρη περιγραφή των χαρακτηριστικών της γυναίκας που είδε. Ανέφερε ότι το χρώμα των μαλλιών της ήταν κόκκινο, ήταν κοντή και είχε κάτι παράξενο στο πρόσωπό της. Η ηλικία της είναι περίπου στα 30. Την ίδια περιγραφή έδωσε και μία ακόμη ανήλικη που μίλησε στις αρχές για το περιστατικό.

Μητέρα Μαρκέλλας: Η κόρη μου δεν γύρισε πότε σπίτι

«Μαρκέλλα έλα να σου δώσω κάτι για την μαμά» φώναξε η άγνωστη κυρία με την μαθήτρια να την πλησιάζει. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα εξαφανίστηκε μαζί με την κυρία και δεν γύρισε ποτέ σπίτι» είπε η μητέρα της μικρής μαθήτριας στο Open.

Η μητέρα της 10χρονης Μαρκέλλας που εξαφανίστηκε στην Θεσσαλονίκη κατέθεσε στην αστυνομία για πάνω από 5 ώρες. Όπως αναφέρει το grtimes.gr κατά την αποχώρηση της από το αστυνομικό τμήμα ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό του κοριτσιού και δήλωσε πως αν βρεθεί η μικρή θα γίνει ένα μεγάλο πάρτι.

«Πιστεύω ότι είναι επαγγελματίες απαγωγείς» λέει ο αδελφός της

«Δεν υπάρχει κάποιο επιπλέον στοιχείο ακόμα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι κάποια κοκκινομάλλα γυναίκα πλησίασε την αδελφή μου έξω από το σχολείο και λογικά την άρπαξε. Η αστυνομία δεν έχει διασταυρώσει κάτι άλλο. Ψάχνουμε πιθανά δρομάκια και πιθανές εξόδους, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι άλλο», ανέφερε ο Χρήστος, αδερφός της Μαρκέλλας.

Στη συνέχεια απέκλεισε το γεγονός να σχετίζεται με την εξαφάνιση κάποιο άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον και ξεκαθάρισε πως «οποίος ανέφερε κάτι τέτοιο, σε κάποιο πρωϊνάδικο θα μηνυθεί». Μεταξύ άλλων διευκρίνισε ότι στο κοντινό περιβάλλον δεν υπάρχει καμία κοκκινομάλλα γυναίκα, καμία αντιπαράθεση και πως πρόκειται για μια αγαπημένη οικογένεια που ειδικά τελευταία έχει περάσει πολλά.

Εξαφάνιση 10χρονης Μαρκέλλας: «Έλα να σου δώσω κάτι για τη μαμά»
«Από κει και πέρα, η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για απαγωγείς και πάρα πολύ επαγγελματίες» τόνισε ο αδερφός του κοριτσιού.

Όσο για την Μαρκέλλα είπε «δεν είναι παιδί το οποίο δεν θα πήγαινε με κάποιον για μια καραμέλα μπορεί να το δωροδοκούσαν να το πλησίαζαν με κάποιον τρόπο, ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ γιατί δεν πλησιάζει ούτε φίλους μου, ούτε συγγενείς πολύ που δεν είναι το σπίτι. Οπότε δεν είναι ένα κοριτσάκι που για δύο καραμέλες θα πήγαινε κάπου».

«Τα χειρότερα δεν θέλω να τα σκέφτομαι. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή κάπου κρύβονται και περιμένουν να σταματήσει ο πάταγος και να μπορέσουν να φύγουν με κάποια μεταμφίεση. Δεν θέλω να σκέφτομαι τα χειρότερα, μπορεί να έχει πάθει κάτι και να μη την βρουν ποτέ, δεν ξέρει κανείς» σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »