Ο κόσμος γίνεται πολυπολικός, αλλά ορισμένες χώρες προσπαθούν να «διατηρήσουν την παραπαίουσα ηγεμονία τους», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος

Η Ρωσία λαμβάνει υπόψιν της τα σχέδια της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει μια «βρώμικη βόμβα», διαμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος, αναπαράγοντας την κατηγορία που επαναλαμβάνει η Μόσχα τις τελευταίες μέρες.

Μιλώντας σε σύσκεψη με τους επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών από αρκετές πρώην σοβιετικές χώρες, ο Putin δήλωσε ότι ο κίνδυνος μιας σύγκρουσης σε όλο τον κόσμο και στην περιοχή είναι μεγάλος και πως η ασφάλεια πρέπει να ενισχυθεί γύρω από τις κρίσιμης σημασίας υποδομές.

«Κάποιοι πασχίζουν να διατηρήσουν την παραπαίουσα ηγεμονία τους»

Ο κόσμος γίνεται πολυπολικός, αλλά ορισμένες χώρες προσπαθούν να «διατηρήσουν την παραπαίουσα ηγεμονία τους», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος «καρφώνοντας» τις ΗΠΑ, μιλώντας σε σύσκεψη με τους επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών από αρκετές πρώην σοβιετικές χώρες.
«Κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας, ο κόσμος αλλάζει και γίνεται πραγματικά πολυπολικός, αλλά ορισμένα μέλη της διεθνούς κοινότητας προσπαθούν πάση θυσία να κρατηθούν στην παραπαίουσα ηγεμονία τους, χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα πολιτικών, στρατιωτικών, οικονομικών, πληροφοριακών και άλλων μεθόδων και μέσων που κυμαίνονται από την παραβίαση των νομικών μηχανισμών στρατηγικής σταθερότητας έως την επιβολή μονομερών κυρώσεων εναντίον όσων διαφωνούν με την πολιτική τους», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

–осси€. ћосква. ѕрезидент –‘ ¬ладимир ѕутин в  ремле во врем€ встречи с руководител€ми органов безопасности и спецслужб стран —Ќ√ в режиме видеоконференции. јлексей Ѕабушкин/пресс-служба президента –‘/“ј——

Σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream

Ο Putin ανέφερε ότι αυτά τα μέλη της διεθνούς κοινότητας «δεν διστάζουν ακόμη και να προχωρήσουν σε άμεσο σαμποτάζ».
«Αναφέρομαι στην οργάνωση εκρήξεων στους διεθνείς αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream», εξήγησε.
Ο Putin χαιρέτισε τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση και δήλωσε ότι το Συμβούλιο απέδειξε τα τελευταία χρόνια ότι αποτελεί μια χρήσιμη πλατφόρμα για τη συζήτηση ευρέος φάσματος επαγγελματικών θεμάτων και τη χάραξη στρατηγικών αποφάσεων όσον αφορά την προστασία μεμονωμένων χωρών και ολόκληρης της ΚΑΚ από εσωτερικές και εξωτερικές απειλές.

Peskov (Ρωσία): Προειδοποιούμε τη διεθνή κοινότητα για τη «βρώμικη» βόμβα του Κιέβου

Τη θέση πως η Ρωσία θα συνεχίσει να προειδοποιεί τη διεθνή κοινότητα για την πρόθεση της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει «βρώμικη» βόμβα διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος υποστήριξε ότι η Μόσχα επιθυμεί να υπάρξει ενεργητική απάντηση από τη διεθνή κοινότητα.
Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu ενημέρωσε για το θέμα αυτό τον Κινέζο και Ινδό ομόλογο του.
Όπως αναφέρεται ο Shoigu ενημέρωσε τον Ινδό Rajnath Singh ότι καμία πλευρά στη σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ινδικής κυβέρνησης.
«Η προοπτική χρήσης ραδιενεργών ή πυρηνικών όπλων είναι αντίθετη στις βασικές αρχές της ανθρωπότητας» τόνισε ο Singh, ο οποίος επανέλαβε την ανάγκη να επιλυθεί η σύγκρουση μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας.
Επιπλέον, ο Shoigu μιλώντας με τον Κινέζο ομόλογό του, Wei Fenghe του εξέφρασε «την ανησυχία του σχετικά με ενδεχόμενες προκλήσεις από την πλευρά της Ουκρανία με τη χρήση ‘βρόμικης βόμβας’», επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο.
Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία και η Δύση έχουν απορρίψει τους ισχυρισμούς της Μόσχας, τους οποίους έχουν εκφράσει αρκετοί Ρώσοι αξιωματούχοι τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τους οποίους το Κίεβο ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει «βρώμικη βόμβα», δηλαδή συμβατικά εκρηκτικά με ραδιοενεργό υλικό.
Το ζήτημα συζητήθηκε χθες Τρίτη ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με πρωτοβουλία της Μόσχας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »