Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών. Προέτρεψε τους πολίτες να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 στην Αττική ο Βασίλης Κικίλιας αν το εισηγηθούν οι ειδικοί.

«Με βάση πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών, αν τα δεδομένα είναι τέτοια που πρέπει να πάρουμε μέτρα θα πάρουμε μέτρα. Ζούμε σε έκτακτες καταστάσεις και πρέπει να τα καταφέρουμε. Πάνω απ’ όλα η προάσπιση της δημόσιας υγείας» τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star απαντώντας στην ερώτηση αν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο τα μέτρα να είναι «ακορντεόν» (δηλαδή να εναλλάσσονται άνοιγμα με κλείσιμο καταστημάτων) ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως θα ληφθούν αποφάσεις για ό,τι «είναι θεμιτό και λογικό» και συμπλήρωσε. «Πλέον μετά την εμπειρία αυτών των δώδεκα μηνών της πανδημίας υπάρχουν συγκεκριμένες τακτικές για να προστατευθούμε. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία της μέσης ελληνικής οικογένειας. Πρέπει να τα καταφέρουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».

«Ανεβαίνουν οι νοσηλείες στις απλές κλίνες covid»
Στάθηκε και στην αύξηση των κρουσμάτων… «Μας ανησυχεί, ανεβαίνουν οι νοσηλείες σε απλές κλίνες covid» και πρόσθεσε πως για την αύξηση ίσως φταίει ο μη σωστός τρόπος που τηρούμε ή δεν τηρούμε τα μέτρα».

Αναφέρθηκε και στην πιθανότητα σκληρότερων μέτρων λέγοντας χαρακτηριστικά. «Είναι αμαρτία, εδώ που φτάσαμε, προστατεύοντας ανθρώπινες ζωές, και με πόνο για τους ανθρώπους που έχουν χαθεί να μην κάνουμε μια ακόμα προσπάθεια. Αξίζει τον κόπο να κάνουμε αυτήν την τελευταία προσπάθεια».

«Σίγουρα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά» παραδέχθηκε ο κ. Κικίλιας, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αλλά επισήμανε ότι είναι καλύτερη η κατάσταση στην Ελλάδα από ό,τι σε πολλά άλλα κράτη. «Βλέπουμε τι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες, ο κακός χαμός» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάνω από 315.000 εμβολιασμοί ως τώρα
Σχετικά με τους εμβολιασμούς είπε πως έχουν γίνει πάνω από 315.000 συνολικά. «Τους ρυθμούς αυτούς θα τους κρατήσουμε και θα τους αυξήσουμε στον εμβολιασμό. Έχει αποδώσει η πίεση στις φαρμακευτικές εταιρείες» δήλωσε. Εκτίμησε ακόμα πως τον Φλεβάρη θα έχουμε τριπλασιασμό των εμβολιασμών και πως στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται οι ευπαθείς ομάδες.

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και σε «τεράστια προβλήματα σε άλλες χώρες με τις αντιδράσεις κατά των μέτρων» επισημαίνοντας ότι «αυτό δε συμβαίνει στην Ελλάδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »