Η Wagner ανέλαβε να αλλάξει την ροή των επιχειρήσεων και τα πάει καλά

Η κατάληψη του Μπαχμούτ από το εθελοντικό σώμα της Wagner είναι προ των πυλών παρά την υπεροχή 2:1 των Ουκρανών στην περιοχή, αλλά οι επαγγελματίες πολεμιστές της Wagner, όπως όλοι, εχθροί και φίλοι παραδέχονται, μπορούν να σταθούν ακόμα και σε αναλογίες 5:1 και στο τέλος να νικήσουν.

Την ώρα που στα βόρεια του μετώπου του Ντονμπάς η ουκρανική προώθηση έχει ουσιαστικά αναχαιτιστεί, στα νότια του μετώπου του Ντονμπάς, το ρωσικό ρίσκο φαίνεται ότι φέρνει αποτελέσματα: Δεν απέσυραν το σώμα της Wagner τις δύσκολες στιγμές που οι Ουκρανοί έφτασαν να ανακαταλάβουν ακόμα και την ρωσική Λίμαν με τον πληθυσμό να είναι 95% Ρώσοι (όπως και στο Ιζίουμ, άλλωστε), αλλά επέμειναν στην διατήρηση της επιθετικής αιχμής στο Μπάκχμουτ.

 

Ίσως γιατί δεν μπορούσαν, ίσως γιατί δεν προλάβαιναν, η Wagner έμεινε εκεί με κίνδυνο περικύκλωσης, αλλά μόλις εκδηλώθηκε η πρώτη ρωσική επίθεση στα ανατολικά της Λίμαν, επανέλαβε με νέα ορμή την δική της επίθεση νοτιότερα: 

Κατέλαβε δύο χωριά, έχει περισφίξει τους Ουκρανούς από τα νότια και τα ανατολικά και τώρα επιχειρεί κυκλωτική κίνηση από τα βόρεια και τα δυτικά.

 

Αν οι Ουκρανοί εκδιωχθούν από το Μπάκχμουτ, τότε ο δρόμος για την απελευθέρωση (με την έννοια ότι είναι πλέον ρωσικό έδαφος μετά την ενσωμάτωση του Ντόνιετσκ στην Ρωσία) του Σλαβιάνσκ και του Κράματορσκ, είναι ανοικτός.

 

 

Την ίδια στιγμή οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, με αιχμή του δόρατος Το σημαντικότερο: Η Wagner θα κτυπήσει από πίσω τις ουκρανικές μονάδες που κατέλαβαν το Ιζίουμ και την Λίμαν!

 

«Στο Μπαχμούτ, όπου τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα τώρα, (δίνονται) πολύ σκληρές μάχες», είπε ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος Β.Ζελένσκι, προετοιμάζοντας για το τι πρόκειται να συμβεί και ζητώντας από το ΝΑΤΟ να στείλει στο Κίεβο μεγαλύτερες ποσότητες αντιαεροπορικών συστημάτων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »