Οι Τούρκοι απειλούν άμεσα τους Ρώσους μισθοφόρους στη Λιβύη

Ποικιλία τουρκικών οπλικών συστημάτων εντοπίστηκε στη Λιβύη, προκαλώντας την εντύπωση ότι η χώρα χρησιμοποιείται ως πεδίο δοκιμών των νέων συστημάτων της Άγκυρας.  

Επίλεκτοι κομάντος του LNA στην Τρίπολη – Εσπευσμένα 500 Σύριοι μισθοφόροι από Τουρκία

Σύμφωνα με βίντεο σε κοινωνικό δίκτυο, είχαμε την πρώτη εμφάνιση του τουρκικού ΤΟΜΑ Tulpar IFV στις πρώτες γραμμές των μαχών της νότιας Τρίπολης στη Λιβύη.

Μιλάμε για ένα ΤΟΜΑ 32 τόνων με τριμελές πλήρωμα και δυνατότητα μεταφοράς ομάδας τυφεκιοφόρων εννέα ανδρών.

Το τουρκικό ΤΟΜΑ φέρει μη επανδρωμένο πυργίσκο Misrak 30 που διαθέτει ως κύριο οπλισμό διπλής τροφοδοσίας αυτόματο πυροβόλο διαμετρήματος 30 χλστ. με αναχορηγία 210 βλημάτων έτοιμα προς χρήση και ως συζυγή πολυβόλο διαμετρήματος 7,62 χλστ. με 500 φυσίγγια έτοιμα προς χρήση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο σύμβουλος του Ερντογάν, Ι.Καραγκιούλ, προχθές ανέφερε περί μυστικού εξοπλισμού στην Λιβύη, ο οποίος θα επιφέρει θανατηφόρα αποτελέσματα ‘ μικρής πυρηνικής έκρηξης, σε μια προσπάθεια να απειλήσει τον Χαφτάρ. Υπάρχουν λοιπόν υπόνοιες και για άλλα τουρκικά συστήματα. 

Την ίδια περίοδο, οι δυνάμεις του GNA και η Τουρκία ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν μια επίθεση στην πόλη της Mizdah, απειλώντας με εξόντωση τους Ρώσους μισθοφόρους.

“Το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε από τον λιβυκό στρατό στο πεδίο της μάχης μας αναγκάζει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εκείνους που προηγουμένως κατείχαν θέση στο πλευρό του Χαφτάρ”, αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης.

Αφού οι φυλές της πόλης Esabia, που βρίσκονται στη διαδρομή Τρίπολη-Ταρχούνα, ανέφεραν ότι τώρα υποστηρίζουν την Κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας, η πόλη Mizdah, νοτιοδυτικά της Τρίπολης, εξέφρασε επίσης υποστήριξη στην κυβέρνηση της Λιβύης.

Μια κοινή γραπτή δήλωση που υπογράφηκε από το τοπικό συμβούλιο της Mizda και τους κορυφαίους εκπροσώπους της κοινότητας εκφράζει “την υποστήριξη της στην νόμιμη κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Faiz al-Sarraj”.

Ανασυντάσσονται οι δυνάμεις του Χαφτάρ: MiG-29 χτύπησαν πυρήνες Τούρκων-GNA

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «η πόλη Μιζντά θα είναι μαζί με την Τρίπολη έως ότου το έδαφος της Λιβύης καθαριστούν από τις δυνάμεις του Χαφτάρ».

Η πόλη Mizdah είναι ένα από τα σημαντικά σημεία παροχής όπλων και πυρομαχικών στην πόλη Tarhuna, στην οποία οι μαχητές του Χαφτάρ χρησιμοποιούν ως κέντρο συντονισμού επιχειρήσεων και προμηθειών κατά τη διάρκεια επιθέσεων στην πρωτεύουσα.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι λίγες ώρες νωρίτερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν βίντεο στα οποία φέρεται να είχαμε υποτιθέμενη εκκένωση Ρώσων μισθοφόρων από τη Λιβύη, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, τα βίντεο δημιουργήθηκαν πριν από μερικά χρόνια.

Υπάρχουν φόβοι όμως ότι όλα αυτά αποτελούν ξανά τουρκική προπαγάνδα λόγω της εμφάνισης στη Λιβύη μαχητικών MiG-29, τα οποία, σύμφωνα με την Τουρκία, αφορούν την ρωσική πολεμική αεροπορία καθώς και Ρώσων κομάντος, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το αν η Άγκυρα θα πάει σε μια ανοιχτή στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία.

Προς το παρόν έχουμε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ του στρατού της Λιβύης και των φιλότουρκων του GNA στον άξονα Al-Hira και Ain Zara όπου και σύμφωνα με κοινωνικά δίκτυα πέφτουν κορμιά.

Για αυτό καλό θα είναι να αναμένουμε τις επόμενες ημέρες γενική αντεπίθεση των δυνάμεων του Χαφτάρ από ξηρά και αέρα με μπόλικο σοκ και δέος για τους Τούρκους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »