Το ουκρανικό Α/ΓΕΕΘΑ ζήτησε άμεση υποχώρηση από Σολεντάρ και Σεβέρσκ λόγω βαρέων απωλειών

Ο ίδιος ο αρχηγός του ουκρανικού γενικού επιτελείου ζήτησε σήμερα από τον Β.Ζελένσκι (ο οποίος ονειρεύεται ανακατάληψη της Κριμαίας) να δώσει άμεσα άδεια να υποχωρήσουν οι ουκρανικές δυνάμεις από Σολεντάρ και Σεβέρσκ στο Κραματόρσκ γιατί απλά οι απώλειες στα σημεία άμυνας εκεί είναι τρομακτικές.

Το ανατολικό μέτωπο καταρρέει οριστικά για το Κίεβο και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν οι στρατιωτικοί διοικητές των ουκρανικών δυνάμεων καθώς απλά δεν μπορούν να σπάσουν τις ρωσικές γραμμές και αδυνατούν να ανεφοδιάσουν τις πόλεις κλειδιά στην άμυνά τους.

Σε μια διαρροή από το ουκρανικό επιτελείο έγινε γνωστό ότι οι Ουκρανοί που αμύνονται στις δύο αυτές πόλεις δεν μπορούν να κρατήσουν άλλο την ρωσική προέλαση ενώ πλέον είναι αδύνατη κάθε αποστολή ενισχύσεων και εφοδίων με τις απώλειες πλέον να είναι μεγάλες.

 

Την ίδια στιγμή εικόνες από τους Ουκρανούς αιχμαλώτους από το καταληφθέν Μπαχκμούτ βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας δείχνοντας ξεκάθαρα ότι η ζώνη από Κραματόρσκ και βορειότερα πλέον πέφτει στα ρωσικά χέρια.

 

Παράλληλα διέρρευσαν πρόσφατα στοιχεία από πολλές πηγές, τα οποία είναι αδύνατο μεν να διασταυρωθούν, αλλά είναι ισχυρή η αίσθηση ότι απηχούν κριτική κύκλων του στρατού της Ουκρανίας προς τον πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος αποδεκατίζει τους στρατιώτες της χώρας του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »