Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έμεινε ως η μόνη επιλογή έκφρασης της αντισυστημικής ψήφου

H προεκλογική περίοδος που διανύουμε έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και αυτά αφορούν τον αποκλεισμό πολλών μικρών κομμάτων στον χώρο της Δεξιάς, με τα οποία θεωρητικά οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι της ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη ,θα μπορούσαν να εκφράσουν την οργή τους και τώρα μερίδα από αυτούς έχουν ως μόνη διέξοδό τους για να τιμωρήσουν την κυβέρνηση, να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ!

Έχασαν την δυνατότητα να ψηφίσουν έναν σχηματισμό από τον φυσικό τους πολιτικό χώρο, με ευθύνη βεβαίως των ίδιων των δεξιών κομμάτων που κατάφεραν να αποκλειστούν από τις εκλογές πριν καν φτάσουν στην διαδικασία έγκρισης από το τμήμα Α1 του Αρείου Πάγου, αλλά και λόγω της αντισυνταγματικής (έτσι την κρίνουν η πλειοψηφία των συνταγματολόγων) τροπολογίας, με την οποία όπως όλα δείχνουν θα αποκλειστεί από την εκλογική διαδικασία το κόμμα «Έλληνες» του Η.Κασιδιάρη.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες αποκλείστηκαν τα κόμματα «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου», «ΠΑΤΡΙΔΑ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ» και οι «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» του Νίκου Νικολόπουλου.

Θα ακολουθήσει (;) βάσει της γνωστής τροπολογίας και το κόμμα του Η.Κασιδιάρη για το οποίο ΄έχει καταθέσει προσφυγή και η ΝΔ (το περιεχόμενό της απότελείται από 300 σελίδες και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους με οπτικοακουστικό υλικό).

Την ίδια στιγμή το κόμμα του Κ.Βελλόπουλου έχει υποστεί περιορισμό στην εκλογική του επιρροή μετά τα όσα συνέβησαν με την αποχώρηση του Α.Μυλωνάκη, αλλά και της Α.Αλεξοπούλου.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στις αρχές Απριλίου, χαρακτήρισε την αντισυστημική ψήφο, δηλαδή την ψήφο που δεν πηγαίνει στα τρία κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα, ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ, ως… εξτρεμιστική, δηλαδή χαρακτήρισε περίπου τους μισούς Έλληνες ψηφοφόρους ως εξτρεμιστές, επειδή δεν είναι ευχαριστημένοι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το.. έργο της και άρα δεν θα την ψηφίσουν.

Και δεν έμεινε μόνο σε αυτό αλλά είπε πως «η αντισυστημική ψήφος πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά»!

Η λογική στη ΝΔ είναι η εξής: Θεωρούν πως έτσι θα αναγκαστούν όλοι οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι στο τέλος να ψηφίσουν ξανά.

Εν τέλει όλο αυτό που συμβαίνει ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ και όλοι όσοι δεν θέλουν να ξαναψηφίσουν ΝΔ θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι πόσοι θα επιλέξουν αυτή την οδό.

Αν αναλογιστεί κανείς πως στο κόμμα «Έλληνες» και στα άλλα αποκλεισμένα δεξιά κόμματα θα στρέφονταν ένα 10% περίπου του εκλογικού σώματος, αλλά και ότι υπάρχει ένα ποσοστό της τάξεως του 2% που έχει χαθεί από την εκλογική επιρροή της «Ελληνικής Λύσης», τότε υπάρχει ένα 12% το οποίο δεν μπορεί πλέον να εκφραστεί.

Από τους ψηφοφόρους αυτούς ένας στους τέσσερις από αντίδραση αναμένεται να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και ας ανήκουν ιδεολογικά σε έναν χώρο εντελώς αντίθετο από αυτόν στον οποίο ανήκει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε και ο υπουργός των κυβερνήσεων Κ.Καραμανλή και Α.Σαμάρα, Πάνος Παναγιωτόπουλος μέσα από άρθρο του παρέμβαση τα όσα φαιδρά αλλά επικίνδυνα για την χώρα εκτυλίσσονται στην προεκλογική σκηνή την ίδια στιγμή που όπως αναφέρει ετοιμάζουν τις “Πρέσπες του Αιγαίου”.

Κάτι που σημαίνει πως όλα πλέον είναι αναμενόμενα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »