Για μία ακόμη φορά η Δημοτική Παράταξη  του κ. Παπακωνσταντινόπουλου κατά την προσφιλή της τακτική τού «πες, πες κάτι θα μείνει», ψεύδεται  και παραπληροφορεί. Έχοντας ως μοναδικό σκοπό την αποτυχία της Δημοτικής Αρχής  Καλογερόπουλου αδιαφορεί πλήρως ακόμα και για τη χρεοκοπία και απαξίωση της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας.

Αφορμή η Άρδευση αυτή τη φορά.

Ας απαντήσουμε με αριθμούς και στοιχεία αρχικά:

  1. Υποστηρίζει ψευδώς η παράταξη Παπακωνσταντινόπουλου ότι στέλνονται σε αγρότες υπέρογκοι λογαριασμοί. Ουδέν ψευδέστερον. Η αλήθεια είναι ότι οι λογαριασμοί που πρόσφατα εστάλησαν στους καταναλωτές άρδευσης αντιστοιχούν στο 50% του ποσού που οι ίδιοι καταναλωτές είχαν χρεωθεί κατά την περίοδο 2019 από τον Δήμο. Δηλαδή, εστάλησαν λογαριασμοί με τα μισά χρήματα από πέρυσι.

Πρόκειται για τους προσωρινούς λογαριασμούς και η τελική εκκαθάριση θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά στοιχεία που θα συγκεντρωθούν μετά και την ολοκλήρωση των δηλώσεων εκ μέρους των αγροτών.

  1. Το τιμολόγιο άρδευσης της ΔΕΫΑ (το οποίο τόσο κατηγορήθηκε ως υπέρογκο) είναι το φθηνότερο σε όλο τον Δήμο συγκρινόμενο με αυτό των Τ.Ο.Ε.Β., Συνεταιρισμών και Αρδευτικών ομάδων.

Τους προσκαλούμε και τους προκαλούμε  να ανακοινώσουν  τα στοιχεία τα οποία τεχνηέντως αποσιωπούν.

  1. Υποστηρίζει, πάλι ψευδώς, ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος ότι η ΔΕΫΑ πληρώνει στον εργολάβο 400 ευρώ για τον καθαρισμό κάθε χιλιόμετρου αυλακιού, 250 για κάθε δεξαμενή και 250 ευρώ για κάθε υδρομάστευση. Αποσιωπά ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος ότι επί αυτών των τιμών ο εργολάβος έχει δώσει έκπτωση 46% και ως εκ τούτου πληρώνεται 216 για κάθε χιλιόμετρο αυλακιού και 135 ευρώ για κάθε δεξαμενή και κάθε υδρομάστευση.

Επίσης αποσιωπά (δηλαδή αποκρύπτει) ότι ο Δήμος είχε ένα σημαντικό κόστος για τον καθαρισμό των αυλακιών και για το ρεύμα των γεωτρήσεων οι οποίες δούλευαν αλόγιστα και ανεξέλεγκτα για την εξυπηρέτηση ημετέρων.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι μετά την ανάληψη από την  Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας της ευθύνης για την άρδευση, τα αυλάκια καθαρίζονται και συντηρούνται πραγματικά, οι υδρομαστεύσεις λειτουργούν με μέγιστη επιμέλεια, δίκτυα διορθώθηκαν και βελτιώθηκαν με αποτέλεσμα τη καλύτερη παροχή υπηρεσιών.

ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Οι προτάσεις σας έως τώρα για τους «παλιούς σοφούς κανονισμούς» των Κοινοτήτων του 1950-1960 μας εκπλήσσουν. Ξεχνάτε ότι για να ποτίσεις τότε ήθελες και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων.

Θέλετε τον αγρότη δέσμιο τοπικών πελατειακών συστημάτων, του μπαξισιού και του ρουσφετιού.

Θέλετε τον αγρότη φτωχό και λασπωμένο ολονυχτίς μέσα στα χωματαύλακα, να παρακαλάει για λίγο νερό, έτσι γίνεται καλύτερα οπαδός του λαϊκισμού.

Θέλετε το υπέρογκο έως το 2019  κόστος της άρδευσης να το πληρώνουν οι φτωχοί εργάτες, υπάλληλοι και επαγγελματίες που δεν έχουν κτήματα σε όφελος αρκετών μεγαλοκτηματιών.

Θέλετε να χρεοκοπήσουν ο Δήμος και η Δ.Ε.Υ.Α.Α γιατί «ο Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».

Ήδη στην ηλεκτρονική βάση της Δ.Ε.Υ.Α.Α έχει εγγραφεί το 75%  των καταναλωτών άρδευσης, παρά τις πρωτοφανείς προσπάθειες που καταβάλατε υποδεικνύοντας στους αγρότες να μην δηλώσουν τις εκτάσεις τους. Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί στους επόμενους μήνες με την εγγραφή και του υπολοίπου 25%.

Αυτό το γεγονός θα μας δώσει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία :

  • για την βελτίωση και εξειδίκευση του τιμολογίου
  • την ορθολογική διαχείριση του νερού προς όφελος των αγροτών και των πολιτών
  • την μείωση του κόστους για όλους
  • την δίκαιη και ανταποδοτική επιβάρυνση των αρδευομένων

Ήδη ολοκληρώνεται μελέτη για έργο άρδευσης προϋπολογισμού 6.600.000 ευρώ κατασκευής κλειστών δικτύων.

Θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια έργα.

Θα είμαστε για ακόμη μια φορά έτοιμοι να απορροφήσουμε προς όφελος των πολιτών τα κονδύλια που θα δοθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την άρδευση.

Τώρα που οι αγρότες δοκιμάζονται έχουν ανάγκη έναν αξιόπιστο εύρωστο και σοβαρό φορέα υποστήριξης ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν νοικοκυραίοι στον τόπο τους.

Τώρα που οι ανταγωνιστές των αγροτών μας τρέχουν προς την γεωργία ακριβείας, μόνον πρόοδος δεν είναι τα χωματαύλακα που ευαγγελίζεται η παράταξη του κ. Παπακωνσταντινόπουλου.

Τον καλούμε να εγκαταλείψει την πολεμική κατά της Δημοτικής Αρχής και να στηρίξει την Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας, η οποία με σύγχρονο και υπεύθυνο τρόπο σχεδιάζει και υλοποιεί λύσεις προς όφελος των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »