Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι το θύμα έγινε στόχος Ελλήνων και Αλβανών ποινικών ή άλλων προσώπων που διαμένουν στη χώρα μας
Στις διαδικτυακές εφαρμογές του κινητού του Γιώργου Καραϊβάζ, οι οποίες θα εξετασθούν για τυχόν «ύποπτες» εισερχόμενες κλήσεις ή μηνύματα που δείχνουν εκβιασμό, στον εντοπισμό του σκούτερ όπου επέβαιναν οι δολοφόνοι μέσω καταλόγων εταιρειών εμπορίας και στο «φιλμ» των κινήσεων των δραστών πριν και μετά την επίθεση εστιάζει η ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της άνανδρης δολοφονίας του δημοσιογράφου την περασμένη Παρασκευή στον Αλιμο. Το ενδιαφέρον των Αρχών εστιάζεται, επίσης, στον εντοπισμό εκείνων που φαίνεται να παρακολουθούσαν τις κινήσεις του από το στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργαζόταν μέχρι το σπίτι του, καθώς μάλλον γνώριζαν ότι κατευθύνεται στο σπίτι του και όχι στα γραφεία συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., επί της Μεσογείων, όπως συχνά έκανε. Ταυτόχρονα, συνεκτιμώνται στοιχεία από τουλάχιστον τρεις εγκληματικές ενέργειες (όπως η δολοφονία του ποινικού Μανώλη Καραγιάννη στο Παλαιό Φάληρο το 2018) που έχουν σημαντικές ομοιότητες με αυτή κατά του έμπειρου αστυνομικού συντάκτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοινωνία 09.04.2021 – 19:2556
Γιώργος Καραϊβάζ: «Χτενίζουν» την περιοχή οι αστυνομικοί
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι το θύμα έγινε στόχος Ελλήνων και Αλβανών ποινικών ή άλλων προσώπων που, πάντως, διαμένουν στη χώρα μας, με το σενάριο για την ενεργοποίηση «ξένων εκτελεστών» που ήλθαν σε «εγκληματική αποστολή» να εμφανίζει όλο και μικρότερες πιθανότητες επαλήθευσης. Κι αυτό, όπως λένε, λόγω των κινδύνων που θα εγκυμονούσαν για «εισαγόμενους εκτελεστές» οι διασυνοριακοί έλεγχοι και τα αυστηρά μέτρα στις πύλες εισόδου λόγω πανδημίας. Επιπλέον, επιχειρήματα που – κατά τις ίδιες πηγές – καταρρίπτουν το σενάριο των ξένων εκτελεστών είναι ότι στις γειτονικές βαλκανικές χώρες χρησιμοποιούνται σε πολύ περιορισμένο βαθμό οι μοτοσικλέτες αλλά και το ότι οι δράστες φαίνεται ότι γνώριζαν πώς να κινηθούν στην περιοχή του Αλίμου (τους δρόμους διαφυγής), καθώς πιθανότατα είχε προηγηθεί και πολυήμερη παρακολούθηση του στόχου τους.
Είχαν προσπαθήσει ξανά να τον σκοτώσουν εκτιμούν οι Αρχές
Την εκτίμηση ότι οι επαγγελματίες εκτελεστές, είχαν προσπαθήσει ξανά τις τελευταίες τρεις μέρες να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, εξετάζει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ερευνούν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών και αποκάλυψε το Star σε δελτίο οι αστυνομικοί προσπαθούν να ανακτήσουν οπτικό υλικό από τις τελευταίες τρεις ημέρες από τη δολοφονία του Καραϊβάζ, από την Τετάρτη 7 Απριλίου έως και την Παρασκευή 9 Απριλίου που εκτελέστηκε.

Την ίδια ώρα, στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται τα δρομολόγια του δημοσιογράφου. Την Τετάρτη ο δημοσιογράφος έφυγε κανονικά λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι που τελείωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», όμως πήγε και πήρε από τη δουλειά τη σύζυγό του. Καθυστέρησαν χρονικά, αλλά επέστρεψαν στο σπίτι μαζί.

Την Πέμπτη, λόγω της θεματολογίας στην εκπομπή, ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε μία ώρα νωρίτερα, στη 13:00 και έφτασε στο σπίτι τους στη 13:30, ανατρέποντας και πάλι τον χρόνο που έψαχναν οι εκτελεστές του.

Την Παρασκευή όμως, έκανε κανονικά το δρομολόγιο ρουτίνας: 14:20 έφτασε στο σπίτι του. Δε βρήκε να παρκάρει έξω ακριβώς από την πολυκατοικία, αφού στο πάρκινγκ είχε παρκάρει ο γιος του το καινούριο του αυτοκίνητο. Έξω από την πολυκατοικία, υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα παρκαρισμένα και αναγκάστηκε να φτάσει στο παρκάκι, περίπου 90 μέτρα μακριά.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν πολύ σοβαρά την πιθανότητα, συνεργοί των δύο δολοφόνων, να είχαν πιάσει με το αυτοκίνητό τους τον χώρο έξω από το σπίτι του, ώστε να τον εξαναγκάσουν να εκτεθεί περπατώντας για κάποια λεπτά μόνος του στον δρόμο, δίνοντας πολύτιμο χρόνο στους δύο εκτελεστές να φτάσουν στο σημείο της δολοφονίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει καρέ-καρέ νέα βίντεο λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία
Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το Star, εξετάζεται από τις Αρχές. Στο βίντεο από την οδό Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται κοντά στο σημείο της εκτέλεσης, φαίνεται να περνά ένα σκουτεράκι παρόμοιο με αυτό των δολοφόνων.

Το βίντεο είναι τέσσερα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Όπως φαίνεται στο βίντεο, στο μηχανάκι επιβαίνει μόνο ο οδηγός και τα ρούχα του είναι παρόμοια με αυτά τους ενός εκ των δολοφόνων.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ένας από τους επιβάτες να κατέβηκε και ο άλλος να συνέχισε μόνος του τη διαδρομή με το μηχανάκι.

Σε άλλο βίντεο διακρίνεται μηχανή της ΔΙ.ΑΣ. να τρέχει προς το σημείο της εκτέλεσης, το ίδιο σημείο όπου είχαν περάσει λίγο πριν οι δολοφόνοι.
Δύο σημάδια από βολίδες σε τοίχο και μπαλκόνι
Απέναντι από το σημείο της επίθεσης, βρίσκεται η πολυκατοικία όπου βρέθηκαν δύο τρύπες από βολίδες. Την ώρα της δολοφονίας, μια γυναίκα μαγείρευε στο διαμέρισμά της που είναι στον πρώτο όροφο και σε απόσταση 30 μέτρων από το παρκάκι.

«Ακούω έναν θόρυβο σαν να πέφτει βράχος επάνω στον τοίχο. Η τρύπα δεν υπήρχε πριν» είπε κάτοικος του διαμερίσματος.

Έρευνες σε παλιές δικογραφίες – Στο στόχαστρο των αρχών 4 πρόσωπα
Οι αστυνομικές αρχές έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε παλιές δικογραφίες πρωταγωνιστών του οργανωμένου εγκλήματος, σε εγκληματικές οργανώσεις και σε κακοποιούς με βαρύ ποινικό παρελθόν.

Η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζητεί ίχνη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του δημοσιογράφου. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των αρχών, τα οποία έχουν κατηγορηθεί για απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, σωματικές βλάβες, εκρήξεις, οπλοφορία, οπλοχρησία και άλλα αδικήματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Τα πρόσωπα αυτά είναι αποφυλακισμένοι ποινικοί που ενδέχεται είτε να εμπλέκεται είτε να γνωρίζουν πληροφορίες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Με τις υποθέσεις των προσώπων αυτών είχε ασχοληθεί και ο Γιώργος Καραϊβάζ ως αστυνομικός ρεπόρτερ.

Οι αρχές κάνουν παράλληλη έρευνα στα κείμενα που είχε γράψει ο δημοσιογράφος για παλιές υποθέσεις.

Στρέφουν την προσοχή τους σε κάποιον εμπλεκόμενο κάποιας εκ των υποθέσεων που πιθανόν ενοχλήθηκε από την έρευνα του Καραϊβάζ.

Εξετάζεται, επίσης, το αν είχε με κάποιον επικοινωνίες δημοσιογραφικού ή απειλητικού χαρακτήρα.

Στο ίδιο πλαίσιο των ερευνών, οι αρχές έχουν εντάξει και τρεις ανεξιχνίαστες δολοφονίες που σχετίζονται με την αλληλοεξόντωση μελών της Greek Mafia, το 2018 και το 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »