Εξετάζονται διαρροές πληροφοριών από την φερόμενη ως ψυχολόγο της Καρολάιν
Πυρετώδεις οι διαδικασίες της αστυνομίας για την εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, ενώ την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ φαίνεται να βρίσκεται αρκετά κοντά στην ταυτοποίηση ενός δράστη.

 

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει κακοποιό που τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με αυτά του ατόμου που έχει περιγράψει ο 32χρονος πιλότος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί στην αναζήτηση του λεγόμενου πληροφοριοδότη, καθώς είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουν να διαπιστώσουν τον τρόπο που η πληροφορία για την οικονομική κατάσταση του πιλότου έφτασε στους δράστες. Ωστόσο, δεν μπορούν ακόμα να πουν αν οι πληροφορίες δόθηκαν τυχαία ή με δόλο.
Στο «μικροσκόπιο» συγκεκριμένος ύποπτος
Εν τω μεταξύ, μειώνεται ο αριθμός των υπόπτων που εξετάζουν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε ο σύζυγος της Καρολάιν. Ήδη, οι Αρχές, έχουν εντοπίσει 10 υπόπτους, που μπορεί να ήταν ανάμεσα στους δράστες και σε αυτούς επικεντρώνονται. Μάλιστα από αυτούς τους 10 υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο κακοποιού του οποίου τα χαρακτηριστικά φαίνεται πως μοιάζουν σε μεγάλο ποσοστό, με αυτά που έχει περιγράψει ο 32χρονος πιλότος.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί έχουν δείξει στον πιλότο φωτογραφίες με άτομα γνωστά στις Αρχές που έχουν διαπράξει ληστείες στο παρελθόν και θεωρούνται σκληροί κακοποιοί. Ένας από αυτούς τους υπόπτους ταιριάζει περισσότερο με την περιγραφή του κακοποιού που ο πιλότος έχει δώσει. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς ο άνθρωπος βρισκόταν κάτω από μεγάλη πίεση όταν έδινε την περιγραφή και μάλιστα δεν μπορεί να είδε καλά κάποιον από τους δράστες, καθώς τα χαρακτηριστικά τους ήταν καλυμμένα.
Η ληστεία «καρμπόν» στα Μέγαρα
Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε στην εκπομπή Φως στο Τούνελ ο εκπαιδευτής του συζύγου της άτυχης Καρολάιν, ο οποίος κατήγγειλε ότι αυτός και η σύζυγός του είχαν δεχτεί παρόμοια επίθεση στο Αλεποχώρι Μεγάρων.

Ο τρόπος που έδρασαν οι τρεις κακοποιοί, ήταν καρμπόν με αυτόν των ληστών στα Γλυκά Νερά. Σοκαρισμένοι οι δύο φίλοι και πιλότοι, διαπίστωσαν τα κοινά στοιχεία στην περιγραφή, κυρίως του αρχηγού. Ήταν γύρω στο 1.70, εύσωμος, με κοντό λαιμό και στρογγυλό, πρόσωπο. Τα μάτια του ήταν μελιά, μιλούσε καλά ελληνικά, αλλά ανέφερε και λέξεις αλβανικές.
Και οι τρεις δράστες των δύο ληστειών, ήταν ηλικίας περίπου 35 χρόνων. Δεν άφησαν ίχνη DNA και αποτυπώματα και στα δύο σπίτια. Ο εκπαιδευτής δε θεωρεί τυχαίο το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Μπάμπης, σύζυγος της Καρολάιν, δραστηριοποιούνταν στο αεροδρόμιο Μεγάρων.

«Ο αρχηγός επιτέθηκε στη σύζυγό μου όπως και στην Καρολάιν. Της έκλεισαν μύτη και στόμα και φώναζαν «σκοτώστε την παλιό π…… Από θαύμα ζει. Εμένα μου είπε «δουλειά μας είναι να ληστεύουμε και να σκοτώνουμε», ανέφερε σοκαρισμένος.

«Μπορεί η πληροφορία για τα χρήματα να έφυγε από το αεροδρόμιο Μεγάρων. Τον Μπάμπη τον γνωρίζω πολλά χρόνια, σχεδόν από τότε που τελείωσε το Λύκειο. Είχε πάρει ερασιτεχνικό πτυχίο στα ελικόπτερα και εγώ του έκανα την εκπαίδευση για το επαγγελματικό», κατέληξε.

Στην αντεπίθεση η ψυχολόγος
Με ένα εξώδικο απάντησε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων η γυναίκα που δηλώνει ψυχολόγος και είχε απευθυνθεί σε αυτή η 20χρονη Καρολάιν, προκειμένου να βοηθηθεί ψυχολογικά.

Η εξώδικη δήλωση αποτελεί απάντηση στον Σύλλογο, που με επιστολή-καταγγελία του της είχε ζητήσει να καταθέσει εντός δύο ημερών το πτυχίο της από ΑΕΙ καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, προειδοποιώντας ότι «η αντιποίηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο».
Όπως αναφέρει στο εξώδικο, είναι «τραγικό και απάνθρωπο να παρερμηνεύονται πράγματα, να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να με έχετε καταστήσει “ως αν να είμαι εγώ το υπαίτιο πρόσωπο” για το θλιβερό γεγονός που συνέβη στα Γλυκά Νερά».

Η ψυχολόγος κατηγορεί παράλληλα τον Σύλλογο ότι δεν επιδεικνύει «ίχνος σεβασμού προς τις Αρχές που μοχθούν να εξιχνιάσουν το θλιβερό έγκλημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »