Ψύχραιμη ήταν η πρώτη αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά την επίθεση που δέχτηκε από «μπράβους της νύχτας», όπως καταγγέλλει ο ίδιος, στα Εξάρχεια.

«Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον λογαριασμό του στο Twitter, δίνοντας μερικά στοιχεία για τους ανθρώπους από τους οποίους έπεσε θύμα ξυλοδαρμού έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε από την ομάδα ανθρώπων στα Εξάρχεια και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δεν δέχθηκε να μείνει προληπτικά στο νοσοκομείο και πήρε άμεσα εξιτήριο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθέτησαν νάρθηκα στο νοσοκομείο ενώ στο πρόσωπό του εμφανίζει εκδορές και μώλωπες, αφού δέχθηκε κλωτσιές.

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους»έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Twitter λίγες ώρες μετά το περιστατικό στα Εξάρχεια.

«Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ξεπουλήθηκα στην Τρόικα. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στο Twitter.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για την επίθεση στον Γιάννη Βαρουφάκη:

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ».

Ο πολιτικός κόσμος για την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη

Ομόθυμη είναι η καταδίκη της επίθεσης σε βάρος του Γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

«Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας. Προσβάλλει τους θεσμούς και τις αξίες μας, υπονομεύει τη συνύπαρξή μας. Είναι απόλυτη και καθολική η καταδίκη της επίθεσης στον Γ. Βαρουφάκη στον οποίον εύχομαι ταχεία ανάρρωση»έγραψε στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προσθέτοντας πως είναι «ευθύνη όλων μας η περιφρούρηση του πολιτικού μας πολιτισμού».

«Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας»αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα» η επίθεση στον Γραμματέα του ΜέΡΑ 25, ανάρτησε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

«Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης».

Την απερίφραστη καταδίκη του στην επίθεση που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια, εξέφρασε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος.

Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη, ανέφερε στο ΕΡΤ News ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Για «παρακρατική επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη» που είναι απόλυτα καταδικαστέα έκανε λόγο η Ελληνική Λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »