Δέχτηκε επτά σφαίρες στο θώρακα και στο κεφάλι
Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 2:15 το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφτανε με το μαύρο του τζιπ στο σπίτι του, στην οδό Αννίνου στον Άλιμο. Αφού το πάρκαρε λίγα μέτρα μακριά από την οικεία του και αποβιβάστηκε από αυτό, τον πλησίασαν δύο άτομα που επέβαιναν πάνω σε ένα σκουρόχρωμο μηχανάκι μικρού κυβισμού. Τότε ο συνεπιβάτης κατέβηκε από το δίκυκλο και ξεκίνησε να πυροβολεί το δημοσιογράφο.

Επτά από τις σφαίρες βρήκαν το γνωστό αστυνομικό συντάκτη στο κεφάλι και στο θώρακα, ενώ όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες ο εκτελεστής του, του έριξε και τη χαριστική βολή προκειμένου να είναι σίγουρος για το ειδεχθές έργο του. Το σκηνικό του εγκλήματος δεν ξεπέρασε τα 30 δευτερόλεπτα, ενώ οι δράστες αιφνιδίασαν το θύμα τους, καθώς τον προσέγγισαν πολύ γρήγορα.
Επαγγελματίες δολοφόνοι

Οι άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει να ρίξουν άπλετο φως στη δολοφονία εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια, ωστόσο το επικρατέστερο από αυτά τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πίσω από το έγκλημα βρίσκονται επαγγελματίες δολοφόνοι οι οποίοι πληρώθηκαν αδρά για να φέρουν εις πέραν την αιματηρή αποστολή τους. Δηλαδή ένα συμβόλαιο θανάτου που υπέγραψε ο ηθικός αυτουργός και εκπλήρωσαν οι δύο αδίστακτοι φονιάδες που προσέλαβε.

Σαρώνουν την περιοχή

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να συλλέξουν τα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στις έρευνες προσπαθούν να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες μετά τη δολοφονία. Έτσι ψάχνουν να βρουν κάμερες από κλειστά κυκλώματα σε σπίτια της περιοχής όπου θα τους βοηθήσουν στο έργο τους. Παράλληλα από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων ευελπιστούν να υπάρχει κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο που θα τους δώσει έστω κι μια λεπτομέρεια για το προφίλ των δραστών.

Συμβόλαιο θανάτου – Τι δηλώνουν αυτόπτες μάρτυρες

Οι Αρχές, εξετάζοντας τα μέχρι τώρα στοιχεία, «βλέπουν» συμβόλαιο θανάτου πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν πως ο δημοσιογράφος δέχθηκε μία χαριστική βολή στο κεφάλι, ενώ καθοριστικό ρόλο στις έρευνες θα παίξουν οι καταθέσεις υπαλλήλων του δήμου Αλίμου, που βρίσκονταν στο σημείο όταν έλαβε χώρα η εν ψυχρώ εκτέλεση.

Οι μάρτυρες αναμένεται να ρίξουν «φως» στις ακριβείς συνθήκες που έλαβε χώρα η δολοφονία, ενώ θα δώσουν πληροφορίες και για τον ποιον δρόμο ακολούθησαν οι δράστες μετά την εκτέλεση, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εντοπισμό βίντεο με την πορεία τους.

Στο «μικροσκόπιο» η δουλειά του

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, πάντως, φαίνεται να έχουν στρέψει την έρευνα στην δουλειά του δημοσιογράφου.

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται οι αναρτήσεις του Γιώργου Καραϊβάζ στην ιστοσελίδα του bloko.gr και σε υποθέσεις, με τις οποίες είχε ασχοληθεί ο δημοσιογράφος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ακόμη, ότι ο ίδιος δεν είχε ζητήσει αστυνομική προστασία, ενώ όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο δημοσιογράφος είχε την άνεση να το δηλώσει εάν υπήρχε κάποια απειλή σε βάρος του το τελευταίο διάστημα ή να ζητήσει φύλαξη, κάτι που δεν έγινε.

Ο Μητσοτάκης καλεί Χρυσοχοΐδη

Είναι ενδεικτικό ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στις 10:30 στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ζητήσει την γρηγορη εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »