H FSB δημοσίευσε πλάνα από την χθεσινή ουκρανική τρομοκρατική επίθεση κατά αμάχων στο Μπριάνσκ (σκληρές εικόνες)

Η πολύμηνη μάχη του Μπάκχμουτ φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της καθώς ο αρχηγός της Ομάδας Wagner ανακοίνωσε πριν από λίγο πως «η πόλη είναι περικυκλωμένη και αφήσαμε έναν δρόμο ανοιχτό για να φύγουν οι Ουκρανοί».

 

Ρωσικές πηγές αναφέρουν πως ήδη έχει δοθεί η διαταγή από το Κίεβο σε ουκρανικές μονάδες για να φύγουν από το Μπάκχμουτ. 

Την εντολή αποχώρησης την έχει επιβεβαιώσει και ένας εκ των Ουκρανών διοικητών με ανάρτησή του στο Τwitter.

Tην επικείμενη αποχώρηση την επιβεβαιώνουν και οι Αμερικανοί οι οποίοι άλλωστε πιέζουν εδώ και καιρό για να γίνει καθώς το τίμημα των Ουκρανών σε εφεδρείες για να κρατήσουν το Μπάκχμουτ ήταν ιδιαίτερα βαρύ.

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν σήμερα τουλάχιστον τρεις γέφυρες στον ποταμό Bakhmutske για να επιβραδύνουν την προέλαση των Ρώσων από τις ανατολικές στις δυτικές συνοικίες.

Yπάρχει ένα σκεπτικό να οχυρωθούν οι εναπομείναντες Ουκρανοί στο βιομηχανικό συγκρότημα του Azom το οποίο είναι παρόμοιο με του Αζόφ Σταλ στην Μαριούπολη.

Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν το Μπάκχμουτ όπως και το Ούγκλενταρ για να κερδίσουν χρόνο στην οχύρωση του Κραματόρσκ και του Σλαβιάνσκ.

Πάντως οι Ρώσοι έχουν ετοιμάσει μαζί με το Μπάκχμουτ προς κατάληψη άλλες δύο πόλεις: Ούγκλενταρ και Κουπιάνσκ.

Στο Κουπιάνσκ επιχειρούν να περάσουν τον ποταμό Οσκίλ που σημαίνει πως ετοιμάζουν μία μεγάλη έφοδο καθώς οι Ουκρανοί έχουν αποσύρει μεγάλο μέρος των δυνάμεών τουςς από εκεί ενισχύοντας άλλα μέτωπα και αναμένοντας τα δυτικά άρματα

 

 

 

 

 

 

Στο Μπάκχμουτ στρατιώτες της Wagner ύψωσαν χθες την σημαία τους κάπου στο κέντρο της πόλης το οποίο ακόμα δεν έχει καταληφθεί.

 

 

 

 

 

 

Η ρωσική FSB δημοσίευσε πλάνα από την χθεσινή ουκρανική τρομοκρατική επίθεση κατά αμάχων στο Μπριάνσκ. Οι εικόνες είναι σκληρές και απεικονίζουν ένα Ρώσο πολίτη που έχει δολοφονηθεί μέσα στο αμάξι του από καταιγιστικά πυρά. 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »