Η συνέντευξη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά, αποκάλυψε πλήρως την απουσία κυβερνητικών σχεδίων για έξοδο από την υγειονομική και κυρίως από την οικονομική κρίση.

Ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου, ελπίζει να βγει από τις συμπληγάδες των lockdown, κοντά στο καλοκαίρι με την ελπίδα ότι θα πάει κάπως καλύτερα ο ελληνικός τουρισμός. Μέχρι τότε προανήγγειλε κυλιόμενα lockdown, δηλαδή μεγαλύτερη ισοπέδωση της εθνικής οικονομίας και εξαθλίωση περισσοτέρων Ελλήνων. Ελπίζει ότι θα έχει εμβολιάσει κάποια στιγμή 1.700.000 Έλληνες, αρκεί βέβαια να φτάνουν εγκαίρως οι παρτίδες των εμβολίων της AstraZeneca.
Αυτοεπαίρεται για την παρεχόμενη τηλεκπαίδευση, χωρίς να αντιλαμβάνεται τα κενά γνώσης που ήδη αφήνει στα ελληνόπουλα. Ομολόγησε εμμέσως πλην σαφώς ότι η υπερμεταδοτικότητα του ιού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη μόνο για τους υπέργηρους, τους βεβαρημένους από υποκείμενα νοσήματα. Δηλαδή αποδέχθηκε ότι όλη αυτή η συντριβή της ελληνικής οικονομίας, όλη αυτή η φτώχεια που έφερε σε εκατομμύρια ανθρώπους, είναι πολιτικό και υγειονομικό λάθος αφού ο ιός προσβάλλει υπέργηρους και βαριά αρρώστους. Επίσης δέχτηκε ότι όπως λένε οι επιστήμονες όλες οι μεταλλάξεις ενός ιού είναι ασθενέστερες του πρώτου. Δηλαδή ο πρωθυπουργός της χώρας παραδέχθηκε εντός του δελτίου ειδήσεων της ανιψιάς του κυρίας Κοσιώνη, ότι όσα λένε τα καλοπληρωμένα από το Μαξίμου τηλεοπτικά κανάλια περί επικινδυνότητας των μεταλλάξεων του ιού, είναι παραμύθια της Χαλιμάς και λέγονται για να μαγειρευτεί και να προετοιμαστεί το επόμενο lockdown.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά αυτογελοιoποιήθηκε χθες μιλώντας για την Ικαρία και υποσχόμενος ότι αυτό το λάθος δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Δηλαδή είπε στους Έλληνες ότι στα μελλοντικά γεύματα και τσιμπούσια του θα φροντίσει να τρώει χωρίς να τηρεί τα μέτρα που επιβάλλει στο λαό σε κλειστούς χώρους, χωρίς την παρουσία καμερών ή φωτογραφικών μηχανών. Είχε στην κυριολεξία ένοχο βλέμμα, επιχειρώντας να πείσει ότι έκανε ένα κοπιαστικό ταξίδι σε όλο εκείνο το σύμπλεγμα των μικρών νησιών γύρω από τη Ικαρία, για να καταλήξει στο λάθος γεύμα που παρέθεσε ο βουλευτής Στεφανάδης.

Εκείνο που έβγαζε μάτια στη χθεσινή συνέντευξη Μητσοτάκη στον φιλοκυβερνητικό ΣΚΑΪ και στον πολύπειρο Αλέξη Παπαχελά, ήταν οι απαντήσεις του σχετικά με την καταστροφή στην εθνική οικονομία εξαιτίας των αλλεπάλληλων lockdown. Ως όρνιθα που πετάει προς τα πίσω τα χώματα για να καλύψει τις ακαθαρσίες της, ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστούν οι παροχές προς τα δοκιμαζόμενα εκατομμύρια των Ελλήνων, αλλά φυσικά δεν θα υπάρξει δημοσιονομική χαλαρότητα ούτε το 2022.

Σε κανένα σημείο των απαντήσεών του, δεν μπόρεσε να κρύψει το φόβο του για τις επερχόμενες εξελίξεις. Εάν σκεφθεί κανείς ότι οι Ευρωπαίοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να του μειώσουν τα πλεονάσματα από 3,5% σε 1 ή 1,5, αντιλαμβάνεται άμεσα ότι ο Μητσοτάκης οδηγεί την πατρίδα μας σε μία άνευ προηγουμένου πυροβασία.
Εάν σκεφθεί κανείς ότι πρέπει να πάρει 10 δισεκατομμύρια ευρώ μέτρα λιτότητας για να εξυπηρετήσει το χρέος, καταλαβαίνει άμεσα, για την ακρίβεια βλέπει, την οικονομική κόλαση που έρχεται για την ελληνική κοινωνία. Ήδη ακούσαμε από χθες τη δικαιολογία με την οποίαν θα πάει σε πρόωρες εκλογές για να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού. Αντιμετωπίσαμε, είπε, πολλές κρίσεις την εθνική, την οικονομική την πανδημία και τα ελληνοτουρκικά και δεν τα πήγαμε άσχημα.

Η εκτίμηση πολιτικών παρατηρητών είναι ότι θα σπεύσει να στήσει κάλπες στο τέλος της άνοιξης ή το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου. Φοβάται ότι αν καθυστερήσει περισσότερο η πολιτική πτώση του θα συνοδευθεί από παλλαϊκή χλεύη.

Το Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων πορεύεται και κάνει τα πρώτα σταθερά βήματά του σε όλες τις περιοχές της χώρας. Ήδη λαμβάνουμε, ομαδοποιούμε και σταχυολογούμε χιλιάδες αιτήσεις ελευθέρων και αυτοβούλων πολιτών που εγγράφονται στο νέο πολιτικό φορέα. Θα ανδρωθεί ταχύτατα.

Όσοι μας ακούτε σε όλες τις περιοχές της χώρας και ενδιαφέρεστε να πάρετε μέρος στην ίδρυση των τοπικών επιτροπών και των περιφερειακών οργανώσεων των Ελεύθερων Ανθρώπων στην περιοχή σας μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία σας με την ειδική φόρμα που υπάρχει στο crashonline.gr. Επίσης μπορείτε να στείλετε συμπληρωματικό e-mail που αναφέρετε το ενδιαφέρον σας για ένταξη στην τοπική οργάνωση των Ελευθέρων Ανθρώπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »