Την μεγάλη ανησυχία των πολιτών για την πανδημία του κορονοϊού αλλά και κυριαρχία ΝΔ και Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Pulse.

Είναι χαρακτηριστικό, πως οι πολίτες στο σύνολο τους κρίνουν εξαιρετικά θετικά την αντίδραση της κυβέρνησης, τον περιορισμό των μετακινήσεων και τα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων.

Ειδικότερα, το 78% δηλώνει ότι ανησυχεί αρκετά έως πολύ γα την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού. Το 12% υποστηρίζει ότι ανησυχεί μέτρια και το 7% λίγο έως καθόλου και το 3% δεν ξέρω/δεν απαντώ. Σε ερώτηση για το πόσο έχει επηρεαστεί η ζωή τους από την επιδημία και τα μέτρα, το 83% απάντησε αρκετά ως πολύ, το 10% μέτρια, το 4% λίγο έως καθόλου και το 3% δεν ξέρει/δεν απαντά.
 

Σε ερώτηση για το κατά πόσο έχει επηρεαστεί η οικογενειακή τους κατάσταση από την επιδημία και τα μέτρα, το 57% απάντησε πολύ έως αρκετά, το 18% μέτρια, το 20% λίγο έως καθόλου και το 5% δεν ξέρει/ δεν απαντά.
 Andy Cohen Describes His Experience With Coronavirus

Το 86% αξιολογεί θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό των μετακινήσεων και τον συγκεντρώσεων, το 10% αρνητικά και το 4% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Επιπλέον, το 67% κρίνει θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Το 29% κρίνει αρνητικά τα μέτρα και το 4% δεν ξέρει/δεν απαντά.

 

Στην πρόθεση ψήφου, τώρα πρώτη με διαφορά 23 μονάδων εμφανίζεται η ΝΔ με 45%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%. Στη συνέχεια, ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, άλλο με 4%, το ΜεΡΑ25 με 2,5% και η Χρυσή Αυγή με 1%.

Τέλος, καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 53% και ο Αλέξης Τσίπρας με 22%. Το 20% είπε κανένας από τους δύο και το 5% δεν ξέρει/δεν απαντά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »