«Η δοκιμή εκτελέστηκε με επιτυχία»

Σε δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων προχώρησε η Βόρεια Κορέα, με τη Γερμανία να ζητά να σταματήσει και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.

Στη δοκιμή ενός «σούπερ μεγάλου» εκτοξευτήρα ρουκετών προχώρησε η Βόρεια Κορέα, με τη Γερμανία στην συνέχεια να ζητά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα της Βόρειας Κορέας, North Korean Rodong Sinmun, «η δοκιμή εκτελέστηκε με επιτυχία».

Όπως πληροφόρησαν οι αρχηγοί των επιτελείων της Νότιας Κορέας, από τη γειτονική χώρα εκτοξεύτηκαν δύο βλήματα, ανατολικά της πόλης Γονσάν στην κατεύθυνση προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας. Πέταξαν για περίπου 230 χιλιόμετρα, με το μέγιστο ύψος να φτάνει το 30 χιλιόμετρα, ενώ η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 6.10 το πρωί τοπική ώρα την Κυριακή.

Μετά την ολοκλήρωση των εκτοξεύσεων, η Γερμανία κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να ξεκινήσει και πάλι τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και να εξεταστεί αν τηρεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της.

«Η γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει την πρόσφατη δοκιμή δύο μικρής εμβέλειας βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα. Από τις αρχές του μήνα, η Βόρεια Κορέα επιμένει να παραβιάζει τις δεσμεύσεις προς το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, με περαιτέρω δοκιμές πυραύλων που παραβιάζουν τους διεθνείς νόμους» δηλώνει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.


Σύμφωνα με το Βερολίνο, οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας χαρακτηρίζονται «ανεύθυνες» και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες σε μια εποχή που «η διεθνής αλληλεγγύη και συνεργασία απαιτούνται για τη μάχη κατά του κορονοϊού».

«Η γερμανική κυβέρνηση προτρέπει έντονα τη Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί με τις διεθνείς υποχρεώσεις της, πρώτα από όλα να απέχει από άλλες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων και επίσης να αποδεχτεί την πρόταση των ΗΠΑ ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις που σταμάτησαν από την πλευρά της Βόρειας Κορέας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η συγκεκριμένη εκτόξευση είναι ήδη η τέταρτη της Βόρειας Κορέας το 2020, με τις τρεις υπόλοιπες να έχουν πραγματοποιηθεί στις 2, 9 και 21 Μαρτίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »