“Οι συμβουλές μου πάντα είχαν ως στόχο το να ελαχιστοποιούν το κακό τόσο από την πανδημία όσο και από τις δομικές πολιτικές, ειδικά στην εργατική τάξη και τους φτωχούς”.

Με αυτά τα λόγια ο Δρ. Σκότ Άτλας ένας από τους πολεμίους της πολιτικής των lockdown σχολίασε την παραιτησή του από την θέση του “ειδικού συμβούλου” του Ντόναλντ Τράμπ.

Η θητεία του έφτασε στο τέλος της, καθώς στις ΗΠΑ οι “ειδικοί σύμβουλοι” μπορούν να υπηρετούν μόνον 130 ημέρες τον χρόνο – σε αντίθεση με τις στρατιές ειδικών συμβούλων στην Ελλάδα που τρυπώνουν όπου βρούν σε υπουργεία, δημαρχειακά, προεδρικά και πρωθυπουργικά μέγαρα.

 

 

Στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει

«Ταυτοποιήσαμε και διαφωτίσαμε νωρίς τους κινδύνους των παρατεταμένων lockdown, συμπεριλαμβανομένου και του ότι δημιουργούν τεράστιους κινδύνους στην φυσική υγεία αλλά και ψυχολογικές επιπτώσεις, καταστρέφουν οικογένειες και κάνουν ζημιές στα παιδιά μας.»

Ειδικά για το θέμα των σχολείων αναφέρει ότι ο σχετικά μικρός κίνδυνος για σοβαρές επιπτώσεις στα παιδιά από την μόλυνση, η λιγότερο συχνή μετάδοση στα παιδιά, η παρουσία ανοσιολογικής προστασίας πέραν αυτών που αντικατοπτρίζονται στα τέστ αντισωμάτων και οι σοβαροί κίνδυνοι από το κλείσιμο των σχολείων και της κοινωνίας πλέον αναγνωρίζονται.

Οι συμβουλές του πρώην καθηγητή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και μέλος συντηρητικών think tanks προς τον Ντόναλντ Τράμπ ήταν κατά του κλεισίματος των σχολείων, το οποίο θεωρείται ότι αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους των σκληρών επιπτώσεων της καραντίνας στις χαμηλότερες οικονομικές τάξεις και θεωρείται ότι η συμπεριληψή του στην ομάδα των ειδικών της δημόσιας υγείας, επέτρεπε την ύπαρξη αν μη τι άλλο της αντίθετης άποψης στον δημόσιο διάλογο. Γι’ αυτό άλλωστε στην Ελλάδα τα νέα της παραιτησής του, που στις ΗΠΑ δεν έτυχαν καν ιδιαίτερου σχολιασμού, αφού ήταν απλά η λήξη της θητείας του έγιναν δεκτά με πανηγυρισμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »