Σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με κορυφαίους επιτελείς “αρχών” ασφαλείας της χώρας και καταστρώθηκε σχέδιο για χτύπημα στην «Ελληνική Μαφία» που παρόμοιο της δεν θα έχει ξαναγίνει. Στην ίδια σύσκεψη δόθηκε και η εντολή για συλλήψεις άρον – άρον που αφορούν την υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ.

Στην ίδια συνάντηση έγινε αναφορά από γυναίκα στέλεχος της ΕΥΠ για την 3σέλιδη επιστολή που στάλθηκε στο κτήριο της Κατεχάκη και περιγράφει 7 ονόματα που έχουν άμεση σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου. «Δεν ασχολούμαστε με αυτό το θέμα» είπε όμως ως συντονιστής της κουβέντας. «Δεν θα κάνουμε ήρωα τον Χίο». Ο παρευρισκόμενος εκ μέρους της κυβέρνησης στην σύσκεψη αυτή συνέχισε δίνοντας εντολές: «Κάντε συλλήψεις μέχρι την ημέρα της κάλπης.» Γίνεται αντιληπτό ότι η μπάλα θα πάρει παραμάζωμα αθώους και ενόχους αφού στην αρένα πρέπει να χυθεί αίμα. Παρόμοιες δεν θα έχουν ξαναγίνει. Δημιουργείται όμως μείζον ζήτημα και μέγα ερωτηματικό για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν στην κυβέρνηση την ασφάλεια σε αυτή την χώρα που ως φαίνεται έχει μεγαλύτερη σημασία το δήθεν παρά η ουσία. Τι και για ποιους αναφέρει η επιστολή που περιγράφει τους εμπλεκόμενους στην απόπειρα δολοφονίας του Χίου ; Αληθεύει ότι αναφέρεται σε σχέσεις αξιωματούχων του Μαξίμου με το χτύπημα αυτό ;

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα παίξει το τελευταίο χαρτί της απέναντι στην παταγώδη αποτυχία που έχει επιφέρει με το δόγμα “νόμος και τάξη”.

Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη επιχείρηση των αρχών ασφαλείας γιατί αυτή τη φορά οι εντολές προέρχονται από το γραφείο του πρωθυπουργού. Πρόκειται για μια επιχείρηση – σωτηρία της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό άλλωστε στην επιχείρηση – σύσκεψη συμμετείχαν το ΣΔΟΕ, η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος και η ΕΥΠ, το οργανωμένο έγκλημα και η δίωξη εκβιαστών. Φυσικά εκτός από τις συλλήψεις «φωτοβολίδα» θα υπάρχουν και ουσιαστικές που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα

Να σημειώσουμε μόνο πως όπως πληροφορηθήκαμε η στόχευση έχει γίνει σε 323 πρόσωπα που ήδη βρίσκονται υπό τεχνική παρακολούθηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »