Δόσεις εφ’ όρου ζωής για τους απεγνωσμένους Έλληνες πολίτες οι οποίοι ξεκίνησαν να ρυθμίζουν τις δόσεις τους ακόμα και για 420 δόσεις! Χρήματα που πιθανότατα δε θα εισπραχθούν ποτέ από κάποιους οφειλέτες!

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε σήμερα, τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου ώστε να ρυθμίσει οι οφειλές του σε 240 – 420 δόσεις

«Περισσότερες από 12.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών σε έως 240-420 δόσεις έχουν ξεκινήσει οφειλέτες δημοσίου και τραπεζών και έχουν οριστικοποιηθεί 6.721», όπως ανακοίνωσε ενώ ταυτόχρονα μίλησε για το ενδεχόμενο ανοδικής αναθεώρησης της πρόβλεψης για ανάπτυξη 3,6% φέτος.

Ο κ. Σταϊκούρας δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν χρειάζεται να ανησυχούν για αύξηση ΕΝΦΙΑ μετά την αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών. Αυτό προκαλεί μεγάλη εντύπωση στον κόσμο της αγοράς, καθώς δεν συνάδει να ανεβαίνουν οι αντικειμενικές χωρίς να αυξάνεται ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων.

«Οι καταθέσεις», είπε ο υπουργός, «είναι πάρα πολύ υψηλές, πάνω από 30 δισ. ευρώ επιπλέον καταθέσεις τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Άρα βελτιώνεται η κατανάλωση και επιστρέφει η κανονικότητα. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις για όσο χρειαστεί, και αισιοδοξούμε ότι θα πετύχουμε καλό αριθμό οικονομικής μεγέθυνσης στο τέλος του έτους. Παραμένουμε προς το παρόν στην εκτίμηση 3% ενώ η Ευρώπη πιστεύει ότι θα αναπτυχθούμε με πάνω από 4%», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας, προκαλώντας για άλλη μία φορά εντύπωση, καθώς οι συνεχιζόμενες καραντίνες φτωχοποίησαν τα ελληνικά νοικοκυριά, τα εισοδήματα μειώθηκαν αισθητά και πολλοί εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι, κάτι που αποτυπώνεται καθαρά και στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »