Είμαστε όλοι Τούρκοι? Για τον εαυτό του ο κ. Χατζόπουλος, με όλο τον σεβασμό προς αυτόν, μπορεί να μιλάει, αλλά για εμάς όλους τους υπόλοιπους οχι δεν μπορεί.

Δεν είμαστε όλοι Τούρκοι, αλλά Ελληνες που έχοντας μεγαλείο ψυχής και παιδεία, στηρίζουμε τον πληττόμενο μέσω πολίτη της Τουρκίας για την συμφορά που τον βρήκε μέσα σε ανθρώπινα πλαίσια, καθότι δεν ξεχνάμε οτι οι Τούρκοι στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους στα βάθη της Ανατολίας είναι αμόρφωτοι και αγράμματοι όπου χειραγωγούνται και φανατίζονται πάρα πολύ εύκολα, με οτι αυτό συνεπάγεται μόλις τελειώσει αυτή η δήθεν σεισμολαγνεία.

Είμαστε όλοι Τούρκοι όταν η ανθρωπιστική Βοήθεια των Ιρακινών Κούρδων με προορισμό τους Σύρους Κούρδους κατασχέθηκε από τους Τούρκους?ή οταν βομβάρδισαν περιοχή που απέχει μόλις 35 χιλιόμετρα, βόρεια από το Χαλέπι, το οποίο επλήγη από το χτύπημα του Εγκέλαδου?.

Όχι δεν είμαστε Τούρκοι, από αρχαιοτάτων χρόνων σεβόμασταν τους συνανθρώπους μας αλλά και τους νεκρούς εχθρούς μας. Πάνω απ όλα είμαστε Ελληνες και το αποδεικνύουμε έμπρακτα διδάσκοντας στους γείτονες μας που μας επιβουλεύονται το μεγαλείο της ανθρώπινης μας υπόστασης.

Είμαστε Έλληνες και υπάρχει μέσα στο dna μας, στο συλλογικό μας υποσυνείδητο, στο αρχέτυπο μας, το αρχέτυπο του ευγενούς (ευ+γένος) αυτός δηλαδή που είναι έτοιμος και ικανός να προστατεύσει την πόλη του και να διαφυλάξει την ελευθερία του, τα ιδανικά του, τις αρχές και τις αξίες του, τόσο του ίδιου όσο και των συμπολιτών του, αλλά και να προσφέρει απλόχερα την βοήθεια και την αγάπη στον συνάνθρωπό του χωρίς να εξετάζει σε ώρα κινδύνου και ανάγκης αν είναι εχθρός. Αυτό μας ξεχωρίζει και μας διαφοροποιεί από τους Τούρκους. Όχι, Τούρκοι δεν είμαστε και ουδέποτε θα γίνουμε, γιατί είμαστε Έλληνες, ουράνιο Θείο βλάστημα και συμπάσχουμε στον πόνο τους και τους τείνουμε χείρα βοηθείας, τώρα που υπάρχει ανάγκη, άλλο αν οι πολιτικοί τους όπως και ο ιδιος αυτός λαός που τωρα βοηθάμε θα γυρίσουν να μας δαγκώσουν μόλις βρουν πρόσφορο έδαφος. Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας δεν αλλάζει και είναι μια, βλέπει 1.ον την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέσα από το πρίσμα της Γαλάζιας Πατρίδας και 2.ον την Ελλάδα μας σαν έναν μικρό δορυφόρο της.

Όχι, ούτε οι Τούρκοι πολιτικοί, ούτε και η Τουρκια θα αλλάξει στην μετα σεισμών εποχή, μην παραμυθιάζεστε. Αυτη την στιγμή πολλοί λίγοι εχουν καταλάβει το σχέδιο της Τουρκίας. Το σχέδιο της είναι ένα, εκτός από την Μ.Θάλασσα (Εύξεινο Πόντο) και ειδικά τα Στενά που ελέγχει, θέλει να μπει σφήνα στο Αιγαίο και στην Α. Μεσόγειο γιατί εκεί πλέον όποιος ελέγχει και τα τρία μαζί σημεία κλειδιά, καθίσταται Ο ΠΑΙΧΤΗΣ της περιοχής, συν οτι εποφθαλμιά να εκμεταλλευτεί και τις πλουτοπαραγωγικες πηγές μας.

Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του λεει μια ελληνική σοφή παροιμία. Ετσι και η Τουρκια δεν πρόκειται να αλλάξει σε τίποτε την εξωτερική της πολιτική και τις βλέψεις της προς εμας. Οπότε πολιτικοί και άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων ας μην βαυκαλιζόσαστε αδίκως και μην έχετε ονειρώξεις περι φιλίας στην μετα σεισμών εποχή. Άλλο η πολιτική και άλλο ο συναισθηματισμός.

Στην πολιτική δεν χωράνε συναισθηματισμοί, αλλά και ούτε φιλίες μεταξύ κρατών.

Μεταξύ των κρατών υπάρχει μόνο το συμφέρον και τίποτε άλλο.

Οπότε η σύγκριση ήταν ατυχής, με όλο τον σεβασμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »