Απίστευτη απάντηση – Την ίδια στιγμή έχουμε ακυρώσεις τουριστών στο Καστελόριζο!
Νέο ”χτύπημα” είχαμε από την ΕΕ, η οποία και αυτή την φορά στηρίζει την Τουρκία!

Η Kομισιόν καλεί την Τουρκία να δεσμευθεί κατηγορηματικά σε σχέσεις καλής γειτονίας και σε ειρηνική επίλυση των διαφορών της, προσφεύγοντας, εάν είναι απαραίτητο σε Διεθνές Δικαστήριο και ξεκαθαρίζει ότι η οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και η υφαλοκρηπίδα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων με καλή πίστη.

Τη συγκεκριμένη απάντηση έδωσε στο ΚΥΠΕ, η Ναμπίλα Μασραλί, Εκπρόσωπος της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, κληθείσα να σχολιάσει τις πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας στην περιοχή του Καστελόριζου.

“Γκριζάρουν” το Αιγαίο οι ΗΠΑ: Όχι σε έρευνες σε αμφισβητούμενα ύδατα
«Η ανακοίνωση από την Τουρκία μιας νέας NAVTEX για σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι χρήσιμη και στέλνει το λάθος μήνυμα, ιδίως μετά την πρόσφατη συζήτηση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας», αναφέρει η Εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ, Ναμπίλα Μασραλί.

Όπως σημειώνει, «σύμφωνα με το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας, πρέπει να δεσμευτεί κατηγορηματικά για σχέσεις καλής γειτονίας, τις διεθνείς συμφωνίες και ως προς την ειρηνική επίλυση των διαφορών σύμφωνα με τον Χάρτη του ΟΗΕ, προσφεύγοντας, εάν είναι απαραίτητο, στο Διεθνές Δικαστήριο». «Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι η οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και η υφαλοκρηπίδα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων με καλή πίστη», καταλήγει.

Με λίγα λόγια, ΕΕ, ΗΠΑ, Γερμανία, τα δίνουν όλα στον Ερντογάν!

Προβλήματα στο Καστελόριζο
Με την έξοδο ενός σημαντικού αριθμού πλοίων στο Αιγαίο απαντά η Ελλάδα στην έντονη κινητικότητα που επιδεικνύει ο τουρκικός στόλος τόσο στο βόρειο, όσο και κυρίως στο νότιο τμήμα του ελληνικού αρχιπελάγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερα από 20 τουρκικά σκάφη επιφανείας έχουν εγκαταλείψει ήδη από χθες τη ναυτική βάση του Ακσάζ -βρίσκεται 13χλμ. ανατολικά της Μαρμαρίδας στην επαρχία Μούγλων- με πορεία νότια και δυτικά με στόχο, ορισμένα από αυτά, να αποτελέσουν συνοδευτικά πλοία για το ωκεανογραφικό σκάφος Oruc Reis κατά την πορεία του προς τη θαλάσσια περιοχή που με παράνομη NAVTEX έχει δεσμεύσει η Τουρκία -από χθες έως και τις 2 Αυγούστου- για τη διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.

Όλη αυτή κινητικότητα, έχει ανησυχήσει ακόμα και τους τουρίστες. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η Άγκυρα έχει σκοπό να δημιουργήσει και οικονομική αιμορραγία στην Ελλάδα!

”Ψυχρολουσία” & από το αμερικανικό Πεντάγωνο: Δεν καταδικάζει την Τουρκία
Μπαράζ ακυρώσεων στις κρατήσεις των τουριστών μετά τη χθεσινή «πολεμική» ατμόσφαιρα που επικράτησε στο Καστελόριζο όπως λέει o Αντιδήμαρχος Μεγίστης κ. Στρατής Αμύγδαλος. Οι χθεσινές παραβιάσεις από τα τουρκικά μαχητικά τρόμαξαν τον κόσμο που έκανε διακοπές στο νησί, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να φύγουν!

Οι τουρίστες φοβήθηκαν και μπήκαν στα κινητά τους για να ενημερωθούν και να δουν τι έγινε. Λίγο αργότερα μάζεψαν άρον, άρον τις πετσέτες και τις ομπρέλες από την παραλία και έφυγαν για τα δωμάτιά τους ενώ όσοι κοιμούνταν ξύπνησαν από τον εκκωφαντικό ήχο».

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, τα τουριστικά πρακτορεία γέμισαν από θορυβημένους τουρίστες και επισκέπτες που έκοβαν εισιτήριο επιστροφής με το πρώτο καράβι για Ρόδο. Τα τηλέφωνα «σπάνε» στα τουριστικά πρακτορεία του ακριτικού νησιού. «Μας ρωτούν πως είναι τα πράγματα ενώ κάποιοι προχωρούν σε ακυρώσεις για τον Αύγουστο. Το απόγευμα της Τρίτης είχαμε κίνηση από τουρίστες που έκοβαν εισιτήριο για να φύγουν με το καράβι το πρωί της Τετάρτης».

Ενδεικτικό του μουδιάσματος που επικρατεί είναι και το τηλεφώνημα που δέχτηκε ο κ. Παπουτσής, τουριστικός πράκτορας, από καπετάνιο υπερπολυτελούς θαλαμηγού, η οποία πλέει ανοιχτά της Κύπρου και υπολόγιζε να «δέσει» τις επόμενες μέρες στο Καστελόριζο.

«Με ρώτησε αν είναι ασφαλές να δέσει στο νησί με όλα αυτά που ακούει και διαβάζει. Χρειαζόμαστε στήριξη από την Πολιτεία. Είμαστε ένας ασφαλής προορισμός. Ήδη χάσαμε ενάμιση μήνα και αν χάσουμε και τον Αύγουστο πολλές οικογένειες δεν θα μπορέσουν να βγάλουν τον χειμώνα. Όταν κάποιος κάθεται μπροστά στην τηλεόραση και το ίντερνετ και βομβαρδίζεται από ειδήσεις τρόμου είναι λογικό να φοβηθεί και να ακυρώσει και να μην έρθει στο νησί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »