Ευθέως κατηγορεί την κυβέρνηση η Κομισιόν για χειραγώγηση των ΜΜΕ στα οποία παρέχει πλούσιες χορηγήσεις με σκοπό να αναπαράξουν την κυβερνητική προπαγάνδα.

“Χαστούκι” στις κυβερνητικές πρακτικές σε ότι αφορά στην ενημέρωση, και κυρίως την περίφημη «λίστα Πέτσα» έριξε η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα καυτηριάζοντας την ενίσχυση των “φιλικών ΜΜΕ” που σκοπό έχουν να αναπαράγουν την κυβερνητική προπαγάνδα και να διατηρούν την εικόνα του “δημοφιλούς πρωθυπουργού”.

Η Επίτροπος, κατά τη διάρκεια ακρόασής της στην Διακομματική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα ΜΜΕ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση απάντησε επί λέξει:
«Δεν είναι μόνο ελληνική περίπτωση. Το ίδιο κόλπο βλέπουμε και στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στην Σλοβενία. Κρατικό χρήμα μοιράζεται μόνο σε ΜΜΕ, που είναι πρόθυμα να υπηρετήσουν την κυβερνητική προπαγάνδα», και συνέχισε:

«Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές χρειάζονται διαφανείς διαγωνισμοί και να μοιράζονται τα χρήματα αναλογικά και δίκαια. Γνωρίζουμε τι και που συμβαίνει, και σκοπεύουμε να ζητήσουμε να καταρτιστούν κατάλογοι με όσους συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό για κρατική επιχορήγηση και να υπάρχουν διαφανείς συμβάσεις ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερος δημόσιος έλεγχος για το που πηγαίνει το κρατικό χρήμα».

Η Επίτροπος τόνισε, ακόμη, ότι «πρέπει να προσέχουμε που πάνε τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Δεν πρέπει να παίζουμε τους χρήσιμους ηλίθιους για να κάνουν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών προπαγάνδα».

Η συζήτηση με την Επίτροπο αποτελεί συνέχεια των εξελίξεων της προηγούμενης εβδομάδας, όταν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Σώμα υιοθέτησε ψήφισμα για την ενίσχυση της ελευθερίας του Τύπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »