«Πράσινο φως» στα funds για τους πλειστηριασμούς

Το «πράσινο φως» έδωσε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στα funds στα οποία έχουν εκχωρηθεί «κόκκινα δάνεια» προκειμένου να βγάζουν «στο σφυρί» στα σπίτια των δανειοληπτών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αρεοπαγιτών έκρινε ότι οι ιδιωτικές εταιρείες μπορούν να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς στο όνομα τους σε ακίνητα τα οποία έχουν αποκτήσει με εξαγορά.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ανώτατου ποινικού δικαστηρίου της χώρας εκδόθηκε με ψήφους 59 έναντι 6, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, υιοθετώντας ανάλογη εισήγηση της αρεοπαγίτου Κανέλλας Τζαβέλα.

Ειδικότερα, έκριναν πως οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις, δηλαδή να είναι διάδικοι κατά δανειοληπτών και να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

Με την απόφαση της αυτή η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ανέτρεψε την απόφαση Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου βάσει της οποίας απαγορεύθηκε στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) να διενεργούν πλειστηριασμούς για δάνεια που έχουν μεταβιβαστεί από τις τράπεζες.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη τα funds μπορούν να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς στο όνομα τους σε ακίνητα τα οποία έχουν αποκτήσει με εξαγορά, ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε εκποιήσεις ακινήτων δανειοληπτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »