Να συγκροτηθεί Ταμείο εθνικής ενίσχυσης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , είναι μία λύση.

Οκατάπλους του νέου Πλοίου Γενικής Υποστήριξης του ΠΝ πρέπει να αναζωπυρώσει την έμπρακτη στήριξη του εφοπλιστικού και επιχειρηματικού κόσμου στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το παράδειγμα του ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη είναι αναγκαίο να αποτελέσει φωτεινό φάρο προσελκύοντας και άλλους Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες. Ο ευπατρίδης Παναγιώτης Λασκαρίδης ένας Έλληνας με μεγάλο ενδιαφέρον για το ΠΝ και τις Ένοπλες Δυνάμεις έδωσε δύο νευραλγικές μονάδες διοικητικής μέριμνας για το ΠΝ σε εποχές που ακόμα και η πιο μικρή ενίσχυση είναι σπουδαία και σημαντική

Αυτές είναι οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις (βίντεο)

Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος να σταθεί δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όπως έπραξε το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών έχει σταθεί δίπλα στο ΠΝ και το ΛΣ με πιο πρόσφατο παράδειγμα τα δέκα νέα ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη για το ΛΣ.

Είναι γεγονός πως μεγάλα κεφάλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων για δωρεές δεν μπορούν να δοθούν όμως προγράμματα μερικών δεκάδων εκατομμυρίων θα μπορούσαν να λάβουν χαρακτήρα υλοποίησης με συνεργασία παραπάνω από δύο εφοπλιστών. Δυστυχώς, το πέρας της πανδημίας θα βρει τις Ένοπλες Δυνάμεις με νέα υποχρηματόδοτηση και ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στον αναπτυξιακό τους προϋπολογισμό. Έναν προϋπολογισμό που από το 2010 έχει υποστεί μείωση  άνω του 60%.’The Exorcist’ Actor Max Von Sydow Has Died Aged 90

Χρέος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι να συγκροτήσει ταμείο εθνικής ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων με έμφαση στην υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων. Η πολιτική ηγεσία οφείλει να ξεκινήσει εκστρατεία προσέλκυσης εσόδων από τον εφοπλιστικό και επιχειρηματικό κόσμο. Κάθε βοήθεια και κάθε ενίσχυση είναι καλοδεχούμενη και αναγκαία. Υπάρχουν εξοπλιστικά προγράμματα όπως αυτό της απόκτησης νέων σκαφών για τους Αμφίβιους Καταδρομείς που δεν είναι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αλλά μέγιστο ως 30 εκατομμύρια ευρώ.  

Συνεπώς, η πράξη των δύο νέων Πλοίων Γενικής Υποστήριξης του ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη ας αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους επιχειρηματίες και εφοπλιστές και κυρίως ας κάνει το ΥΠΕΘΑ να δράσει προς τη παραπάνω κατεύθυνση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »