Τεράστιες οι ζημιές στη Σάμο. Μεγάλο τμήμα του ναού στο Καρλόβασι κατέρρευσε, όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη Σμύρνη μετρούν μέχρι στιγμής 4 νεκρούς και 120 τραυματιες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν καταρρεύσει δύο ακατοίκητα κτήρια στο Βαθύ της Σάμου ενώ έπεσε και ο τρούλος εκκλησίας. Την ίδια ώρα, σε πλήρη κίνηση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση του σεισμού των 6,6 Ρίχτερ.

Το 112 ενεργοποιήθηκε άμεσα και στάλθηκε στους κατοίκους της Σάμου μήνυμα για υψηλό κυματισμό, τονίζοντας πως θα πρέπει να αποφευχθεί η παραμονή κοντά σε παράκτιες περιοχές.

Εν τω μεταξύ, νέο τσουνάμι, συνολικά το τέταρτο, πλήττει την Σάμο μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε το νησί.
Ζημιές προκάλεσε το τσουνάμι
Ζημιές προκάλεσε το τσουνάμι που σηκώθηκε μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ βόρεια της Σάμου. Σύμφωνα με μαρτυρία αξιωματικού του λιμενικού από το Λιμεναρχείο Σάμου στο ethnos.gr λίγα λεπτά μετά την ισχυρή δόνηση σηκώθηκε τσουνάμι περίπου ενός μέτρου που πέρασε μέσα στα σπίτια και στα καταστήματα στο λιμάνι.

Μάλιστα υπάρχει και βίντεο ντοκουμέντο στο Open TV όπου κάτοικος που βρίσκεται στην περιοχή του Πυθαγόριου βλέπει το τσουνάμι να έρχεται φωνάζει «έρχεται τσουνάμι» και κλείνει το τηλέφωνο. «Το λιμάνι έχει ρωγμές, έχουν πέσει τοίχοι. Ηταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχουμε ζήσει. Στο Βαθύ που είναι η γυναίκα μου οι ζημιές είναι μεγάλες. Εχει πλημμυρίσει όλη η παραλιακή»

Σεισμός στη Σάμο: Προειδοποίηση για τσουνάμι – Οι κάτοικοι ανέβηκαν στο βουνό

Ο δημοσιογράφος Ιπποκράτης Χατζημανώλης από τη Σάμο, μιλώντας στο OPEN TV περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο νησί αμέσως μετά το μεγάλο σεισμό. «Αυτή τη στιγμή, μετά και από ένα μήνυμα που έχουμε λάβει από την Πολιτική Προστασία για τσουνάμι, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι έχουν ανέβει προς στο βουνό και έχουν απομακρυνθεί από την παραλιακή λεωφόρο του νησιού», περιέγραψε.

«Πριν από 10 λεπτά η θάλασσα είχε ανεβεί και είχε κατακλύσει την περιοχή της παραλιακής λεωφόρου στην πόλη της Σάμου. Ο κόσμος είναι πολύ τρομοκρατημένος, είναι κάτι που δεν το έχουμε ξαναζήσει», πρόσθεσε ο Ιπποκράτης Χατζημανώλης. «Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που ζήσαμε, δεν έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία, δεν έχουμε ίντερνετ. Μαθαίνουμε από στόμα σε στόμα ότι υπάρχουν ζημιές, έχουν καταρρεύσει κτίρια, αλλά ακόμα δεν έχουμε πλήρη εικόνα», είπε ο ίδιος.

Οι περισσότεροι την ώρα που έγινε σεισμός στη Σάμο δεν ήταν στα σπίτια τους, ήταν στις δουλειές τους, ήταν σε δημόσιες υπηρεσίες ανέφερε ο κ. Χατζημανώλης. «Νιώσαμε τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μας», είπε χαρακτηριστικά. Οι κάτοικοι ανέβηκαν στο βουνό

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από την Τουρκία

Ο σεισμός στα βορειοδυτικά της Σάμου έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε κτήρια στη Σμύρνη. Στα βίντεα που ακολουθούν, βλέπετε τις συγκλονιστικές στιγμές της κατάρρευσης κτηρίων.

Σύμφωνα με τις τοπικές αναφορές, επηρεάστηκαν κυρίως κτήρια στις γειτονιές Μπορνόβα και Μπαϊρακλί.

Ο περιφερειάρχης Σμύρνης ανέφερε πως έχουν καταρρεύσει περόπου 20 κτίρια, ενώ ο κυβερνήτης της πόλης Γιαβούζ Σελίμ Κέσγκερ ήταν καθησυχαστικός, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες ζωών. Ωστόσο οι εικόνες από τη Σμύρνη, που δείχνουν πολυκατοικίες που έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινοι πύργοι και τον τρόμο των κατοίκων, μαρτυρούν πως βρίσκεται σ΄ εξέλιξη μια τραγωδία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »