Εκπαίδευση-Ενημέρωση-Πρόληψη για την ασφάλεια στη θάλασσα
Εκδήλωση με θέμα «Εκπαίδευση-Ενημέρωση-Πρόληψη για την ασφάλεια στη θάλασσα» πραγματοποιείται σήμερα, στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Σοφία Βέμπο» στη Βούλα, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μητσοτάκης: Αν δεν τα βρούμε με την Τουρκία για την ΑΟΖ υπάρχει και η Χάγη
Την εκδήλωση διοργανώνει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Safe Water Sports.
Σημειώνεται, ότι στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έχει δημιουργηθεί ειδικό γραφείο «Ψηφιακής διαχείρισης ελέγχου θαλάσσιων δραστηριοτήτων και ασφάλειας στη θάλασσα» για τον καλύτερο έλεγχο της ασφάλειας των πολιτών στις θαλάσσιες δραστηριότητες αναψυχής.

Το πληροφοριακό σύστημα έχει δωρίσει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Safe Water Sports, που δραστηριοποιείται από το 2015 με βασικό στόχο την πρόληψη των πνιγμών και των θαλάσσιων ατυχημάτων.

Οι δράσεις του οργανισμού αποσκοπούν στην ενίσχυση της ασφάλειας στο υδάτινο περιβάλλον (aquatic environment) σε συνεργασία με τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων, πάνω στα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλειά τους στο νερό, τη θάλασσα, τα θαλάσσια σπορ και τις άλλες δραστηριότητες αναψυχής που γίνονται σε αυτό.

Η πρωτοβουλία του Safe Water Sports ξεκίνησε με αφορμή ένα τραγικό γεγονός που συνέβη το καλοκαίρι του 2014 στη Μύκονο, όταν ένα 10χρονο παιδί, ο Μιχαήλ Πασχαλάκης, έχασε τη ζωή του κάνοντας θαλλάσια σπορ μαζί με τους φίλους του. Ο πατέρας του Μιχαήλ, Παναγιώτης Πασχαλάκης, είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Οργανισμού Safe Water Sports.

Σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού, την τριετία 2017-2019 οι αιτίες θανάτου στη θάλασσα ανέρχονταν σε 706 από πνιγμό, σε 75 από παθολογικά αίτια και σε 15 από θανάσιμα ατυχήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »