Σηκώνει & drones η Χαμάς – Βίντεο
Οι εξελίξεις στην σφοδρότατη εμπόλεμη σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων είναι συνεχείς και καταιγιστικές.

Την ίδια στιγμή, ο προεδρικός εκπρόσωπος Ι. Καλίν, αναφέρει τα εξής:
“Οι ισραηλινές επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Προτρέπουμε τον κόσμο να αναλάβει δράση τώρα για να σταματήσει το Ισραήλ”.
Μόνο την τελευταία ώρα συνέβησαν τα παρακάτω:

O IDF κατέρριψε drone προερχόμενο από τη Λωρίδα της Γάζας και ενώ εισήλθε στον εναέριο χώρο του Ισραήλ. Σε ανακοίνωση του IDF αναφέρεται ότι: «Η Πολεμική Αεροπορία παρακολουθούσε το σκάφος έως ότου κατέρρευσε», χωρίς να διευκρινίζει ωστόσο εάν το drone ήταν οπλισμένο.

Νωρίτερα ο Γάλλος Πρόεδρος E. Macron μιλώντας στα εβραϊκά και στα αραβικά, ζήτησε την άμεση διακοπή των μαχών στη Γάζα, μεταξύ του Ισραήλ και της τρομοκρατικής ομάδας Χαμάς που κυβερνά τη Γάζα, με μήνυμα του στο twιtter.
Ανώτερος αξιωματούχος της ισραηλινής τηλεόρασης δηλώνει στις ειδήσεις στο κανάλι 12, ότι εκατοντάδες τρομοκράτες της Χαμάς έχουν σκοτωθεί, αναφέροντας: «Χθες πραγματοποιήσαμε τουλάχιστον 20 στοχευμένες δολοφονίες ανώτερων αξιωματούχων. Η Χαμάς έχει εκατοντάδες νεκρούς.»

Το Ισραήλ λέει ότι τα περισσότερα από τα θύματα είναι μέλη τρομοκρατικών ομάδων ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, θύματα λανθασμένης εκτόξευσης πυραύλου από τη Χαμάς που προσγειώθηκε μέσα στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Ισραηλινή γυναίκα, 50 ετών, σκοτώθηκε από πτώση της, ενώ έτρεχε στο καταφύγιο για να καλυφθεί από επικείμενο βομβαρδισμό της Χαμάς. Ο θάνατός της πιστοποιήθηκε από το Ιατρικό Κέντρο Sheba στο Ραμάτ Γκαν, στο οποίο είχε διακομιστεί. Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ από τότε που άρχισαν οι μάχες έφτασε τους εννέα.

Εβραϊκά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επίσης ότι τέσσερις γυναίκες υπέστησαν ήπιους τραυματισμούς χθες βράδυ, ενώ έσπευσαν να βρούν προστασία σε καταφύγια.

Νωρίτερα, η Ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι 43 ύποπτοι συνελήφθησαν στην πόλη Λοντ κατά τη διάρκεια μίας νύχτας έντονων ταραχών.

Άραβες έφθασαν μάλιστα στο σημείο να πυροβολούν στον αέρα, ενώ έκαψαν και συναγωγή!


Από τα παραπάνω διαφαίνονται τα παρακάτω:

Δεν υπάρχει σε εξέλιξη καμία ουσιαστική διπλωματική προσπάθεια για άμεση κατάπαυση του πυρός, αφού μέσω twitter και μάλιστα εκκλήσεων μέσω αυτού, δεν ασκείται σοβαρή εξωτερική πολιτική και δεν λαμβάνονται αποφάσεις κατάπαυσης του πυρός.

Αυτό ήταν και η εκτίμησή μας, ότι τελικά οι εχθροπραξίες θα επιμηκυνθούν χρονικά και θα γίνουν σκληρότερες ,με χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Επίσης η Χαμάς εμφανίζεται να διαθέτει πληθώρα πυραυλικών συστημάτων , ρουκετών, αντιαρματικών όπλων, ακόμη και drone. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει εξοπλιστική αναβάθμισή της, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει το Ισραήλ, αναφορικά με την προέλευση και τον προμηθευτή των εν λόγω συστημάτων.

Ωστόσο δύο χώρες φαντάζουν ως πιθανοί προμηθευτές των εν λόγω οπλικών συστημάτων, οι οποίοι σίγουρα θα ενεργούν μέσω εκπροσώπων τους, δηλαδή ιδιωτικών πολυδαίδαλων εταιρειών.

Το ποιές μπορεί να είναι αυτές οι χώρες, θα πρέπει να το αναζητήσουμε με κριτήριο, το ποιές είναι αυτές που ωφελούνται από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Οπωσδήποτε το Ιράν θα είχε κάθε λόγο να νοιώθει ότι ωφελείται από την σύρραξη Ισραήλ-Χαμάς, αφού έτσι “ματώνει” το Ισραήλ, το οποίο για το Ιράν είναι ο μισητός εχθρός τον οποίο θέλει να εξαφανίσει ως κράτος.

Βέβαια το Ιράν έχει εξοπλίσει την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία είναι Σιιτική οργάνωση, αλλά και την Συρία, στην οποία έχει εγκατασταθεί μέσω των Φρουρών της Επανάστασης για τα καλά.

Η Χαμάς είναι Σουνιτική και όχι Σιιτική οργάνωση, για αυτό το Ιράν χωρίς να μπορεί να αποκλεισθεί, πρωτογενώς δεν θα εφοδίαζε με οπλικά συστήματα την εν λόγω χώρα, η οποία είναι ουσιαστικά αποκλεισμένη από ξηρά και θάλασσα από το Ισραήλ. Ίσως μέσω ώσμωσης θυλάκων Χεζμπολάχ και Χαμάς υπήρχε τέτοια εξέλιξη

Το επικρατέστερο είναι η Χαμάς να εξοπλίστηκε και εκπαιδεύτηκε μέσω άλλης χώρας και όχι του Ιράν.

Αυτή η χώρα είναι εκείνη που έδωσε στέγη σε ηγετικά στελέχη της Χαμάς στο έδαφός της και η οποία έχει αναλάβει το ρόλο της προστάτιδας δύναμης των Παλαστινίων και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ενιαίο μουσουλμανικό μέτωπο χωρών σε βάρος του Ισραήλ. Είναι η ίδια χώρα που κατηγορεί ευθέως τον Πρόεδρο και ΥΠΕΞ των ΗΠΑ όταν αναγνωρίζουν στο Ισραήλ το δικαίωμα της αυτοάμυνας έναντι των επιθετικών κινήσεων της Χαμάς.

Είναι εκείνη η χώρα που θεωρεί την Ιερουσαλήμ ως πόλη που έχει κατακτήσει το Ισραήλ , η οποία ανήκει στους μουσουλμάνους. Τέλος είναι η χώρα εκείνη η οποία κατηγορεί την ΕΕ ότι είναι η φυλακή των μουσουλμάνων και πως πάσχει από Ισλαμοφοβία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »