Μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει η Ελλάδα η οποία είναι έτοιμη για όλα.

ΗΆγκυρα προκαλεί σε όλα τα επίπεδα, ενω προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στον Έβρο. 

Όμως κάτι τέτοιο δεν την βγαίνει, καθώς η σθεναρή ελληνική αντίσταση, διέλυσε τα σχέδια της Άγκυρας μία και καλή. 

Στην περιοχή του Έβρου πέταξαν πριν από λίγα λεπτά ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη.Το ζεύγος των ελληνικών αεροσκαφών πέρασε πάνω από αρκετές περιοχές αφήνοντας το στίγμα του στην περιοχή των συνόρων, αναφέρει το thrakimea.com

Να θυμίσουμε ότι στις 11 Μαρτίου τουρκικά αεροπλάνα είχαν παρενοχλήσει επικίνδυνα ελληνικό ελικόπτερο στην περιοχή του Πυθιου, εντός ελληνικού εναέριου χώρου, με τα τουρκικά αεροπλάνα να απομακρύνονται μόλις εμφανίστηκαν στον ουρανό ελληνικά αεροσκάφη.  

Σοβαρό περιστατικό στον Έβρο: Επίθεση δουλεμπόρων με… χατζάρες σε φουσκωτό του Λιμενικού στις εκβολές του ποταμού

Tην ίδια στιγμή, σύμφωνα με το evrosnews.gr, φτάνουν στον Έβρο μεθαύριο Πέμπτη 26 Μαρτίου, τα δύο πρώτα (από τα 8 συνολικά) τεθωρακισμένα “θηρία” τύπου MRAP Typhoon GSS-300 καναδικής κατασκευής, που θα τα χρησιμοποιούν οι αστυνομικές δυνάμεις για τον έλεγχο των ελληνοτουρκικών συνόρων στις Καστανιές και όχι μόνο. 

Πρόκειται ως γνωστόν για τεθωρακισμένα τύπου MRAP Typhoon GSS-300 καναδικής κατασκευής, τα οποία είχαν κατασχεθεί εδώ και πέντε χρόνια και σάπιζαν στις στις αποθήκες του τελωνείου Πειραιά. Tώρα όμως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο, αφού ελέγχθηκε ότι είναι πλήρως αξιόμαχα ,αποφασίστηκε η αποδέσμευσή τους προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία των συνόρων μας.

Στην Αθήνα αστυνομικοί για εκπαίδευση στη χρήση τους

Πρόκειται για οκτώ οχήματα κατηγορίας MRAP Τyphoon GSS-300 και θα υπάγονται στην Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, εκεί δηλαδή που υπάγονται επίσης οι διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης) και της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης), τα γνωστά ΜΑΤ. Μάλιστα τα δύο που θα μεταφερθούν και δεν θα έρθουν οδικώς γιατί είναι πολλά τα χιλιόμετρα, ήδη βάφτηκαν στα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας και είναι έτοιμα.

Μάλιστα εδώ και λίγες ημέρες βρίσκονται στην Αθήνα από τον Έβρο 14 αστυνομικοί, οι οποίοι εκπαιδεύονται στην οδήγηση και γενικότερα στην χρήση τους. Πρόκειται για Συνοριακούς Φύλακες και μάλιστα ένας από αυτούς ανέβασε και το Video που βλέπετε κατά την εκπαίδευση με τους συναδέρφου του στα καναδέζικα τεθωρακισμένα “θηρία”. 


Αυτά τα οχήματα κατασκευάζονται από την καναδική εταιρεία Streit Group, έχουν μήκος 6,5 μέτρα, πλάτος 2,43 μέτρα, ύψος 2,37 μέτρα, βάρος 12,5 τόνους διμελές πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρουν 8 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες ή αστυνομικούς. Το επίπεδο προστασίας που προσφέρει η θωράκιση του οχήματος είναι Level 2 STANAG 4569, ενώ με πρόσθετη θωράκιση αυτό μπορεί να φτάσει στο Level 3. Η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος επί οδοστρώματος φτάνει τα 100 χλμ/ώρα ενώ η αυτονομία του τα 1.000 χιλιόμετρα!

Είχαν κατασχεθεί το 2015 στην Κρήτη, σε πλοίο που τα μετέφερε μαζί με άλλα για την Λιβύη, παρά την απαγόρευση πώλησης πολεμικού υλικού στην συγκεκριμένη χώρα και ήταν παρατημένα στον Πειραιά, όπως συμβαίνει συχνά σε παρόμοιες περιπτώσεις με το γραφειοκρατικό ελληνικό Δημόσιο. 

Δείτε βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »