Ο EMA εντόπισε σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις ως πιθανές παρενέργειες του εμβολίου!

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) συνιστά το εμβόλιο της Novavax για τον κορωνοϊό να φέρει προειδοποίηση για δύο τύπους καρδιακής φλεγμονής, λόγω αριθμού αναφερόμενων σχετκικών περιστατικών.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο EMA ανακοίνωσε ότι οι παθήσεις μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα θα πρέπει να αναφέρονται ως νέες παρενέργειες στις πληροφορίες προϊόντος για το εμβόλιο Nuvaxovid.

Συνεπώς το εμβόλιο της Νοvavax απλά έρχεται να προστεθεί στα εμβόλια των άλλων εταιριών που υποτίθεται δημιουργήθηκαν με σκοπό να «μας σώσουν» αλλά εν τέλει αποδεικνύονται πολύ πιο επικίνδυνα από τον ίδιο τον κορωνοϊό.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ επισήμανε τον κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής από το εμβόλιο Novavax στις αρχές Ιουνίου.

Η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα είχαν προηγουμένως αναγνωριστεί ως σπάνιες παρενέργειες, κυρίως σε νεαρούς άνδρες, από τα καθιερωμένα εμβόλια mRNA που παρασκευάστηκαν από τη Moderna και τη σύμπραξη των Pfizer-BioNTech, με τη συντριπτική πλειονότητα των προσβεβλημένων να αναρρώνουν πλήρως.

Ο οργανισμός Υγείας της Ε.Ε. ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από την αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης εμβολίων Novavax να παράσχει πρόσθετα δεδομένα σχετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης αυτών των παρενεργειών. Η Novavax δεν έκανε κάποιο άμεσο σχόλιο στο Reuters.

Τον περασμένο μήνα, ο EMA εντόπισε σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις ως πιθανές παρενέργειες του εμβολίου.

Πρόκειται για άλλο ένα πλήγμα γύρω από ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που δεν έτυχε ευρείας χρήσης, σημειώνει το Reuters.

Η Novavax ήλπιζε ότι οι άνθρωποι που επέλεξαν να μην λάβουν τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna – τα οποία βασίζονται στην πρωτοποριακή τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA (mRNA) – θα ευνοούσαν τη λήψη του επειδή βασίζεται σε τεχνολογία που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για την καταπολέμηση ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της ηπατίτιδας Β και της γρίπης.

Ωστόσο, μόνο περίπου 250.000 δόσεις Nuvaxovid έχουν χορηγηθεί στην Ευρώπη μέχρι στιγμής από την κυκλοφορία του τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Όμως επαναλαμβάνουμε πως το Nuvaxovid δεν είναι περισσότερο επικίνδυνο από τα υπόλοιπα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Από την ημέρα που ξεκίνησαν οι μαζικοί εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, δεκάδες είναι οι αιφνίδιοι θάνατοι νέων ανθρώπων και κυρίως αθλητών που έχουν καταγραφεί.

Στο pronews.gr, σας έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι τα εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού δεν παύει να είναι πειραματικά σκευάσματα των οποίων οι παρενέργειες είναι άγνωστες.

Η λίστα των απωλειών μεγάλη και ολοένα και προστίθενται νέα άτομα σε αυτή.

Και όλα αυτά, έρχονται να επιβεβαιωθούν από μια έρευνα των επίσημων στατιστικών στοιχείων η οποία διαπίστωσε ότι ο αριθμός των αθλητών που έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του 2021 έχει αυξηθεί εκθετικά σε σύγκριση με τον ετήσιο αριθμό των θανάτων αθλητών που καταγράφηκαν επίσημα μεταξύ 1966 και 2004.

Σε τέτοιο βαθμό ώστε ο μέσος μηνιαίος αριθμός των θανάτων μεταξύ Ιανουαρίου 2021 και Απριλίου 2022 να είναι 1.700% υψηλότερος από τον μηνιαίο μέσο όρο μεταξύ 1966 και 2004, ενώ η τρέχουσα τάση για το 2022 μέχρι στιγμής δείχνει ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί σε 4.120% εάν συνεχιστεί ο αυξημένος αριθμός θανάτων, με τον αριθμό των θανάτων μόνο τον Μάρτιο του 2022 να είναι 3 φορές υψηλότερος από τον προηγούμενο ετήσιο μέσο όρο.

Όλα αυτά δείχνουν πως εν τέλει το ρίσκο να νοσήσει κάποιος από κορωνοϊό και να πάθει κάτι σοβαρό είναι εν τέλει μικρότερο από το να εμβολιαστεί!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »