Τι συμβαίνει στη Βρετανία
Αποκάλυψη της INDEPENDENT για το εμβόλιο της Pfizer και μια ανεξήγητη απόφαση της Βρετανικής κυβέρνησης!

Ο διευθυντής της Pfizer στο Ηνωμένο Βασίλειο αρνείται να εξηγήσει γιατί η εταιρεία χρειάζεται προστασία από νομικές ευθύνες για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου!

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παραχώρησε στον φαρμακευτικό γίγαντα Pfizer νομική προστασία από μηνύσεις, επιτρέποντας την διάθεση του εμβολίου για τον κορωναϊό σε ολόκληρη τη χώρα ήδη από την επόμενη εβδομάδα.

Το Υπουργείο Υγείας της Βρετανίας επιβεβαίωσε ότι δόθηκε ιδιότυπη «ασυλία» στην εταιρεία, που την προστατεύει από νομικές ενέργειες ως αποτέλεσμα εκδήλωσης ενδεχόμενων προβλημάτων σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί. Δηλαδή, τυχόν πάρε ενεργειών του εμβολίου στον πληθυσμό.

Οι υπουργοί άλλαξαν επίσης το νόμο τις τελευταίες εβδομάδες, για να παράσχουν προστασία σε εταιρείες όπως η Pfizer, δίνοντάς τους ασυλία από μηνύσεις ασθενών σε περίπτωση επιπλοκών.

Το προσωπικό του NHS που παρέχει το εμβόλιο, καθώς και οι παρασκευαστές του φαρμάκου, προστατεύονται επίσης.

Το εμβόλιο θα διατεθεί σε οποιονδήποτε άνω των 16 ετών, αλλά όχι σε έγκυες γυναίκες λόγω της έλλειψης δεδομένων σχετικά με το πώς θα μπορούσε να επηρεάσει τόσο αυτές όσο και το μωρό.

Το εμβόλιο Pfizer / BioNTech εγκρίθηκε από την Ρυθμιστική Υπηρεσία φαρμάκων και προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης σύμφωνα με τον κανονισμό 174 των Κανονισμών Ανθρώπινης Ιατρικής του 2012, ο οποίος επιτρέπει τη χρήση μη αδειοδοτημένους φαρμάκου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως πανδημία.

Έχει επίσης ως αποτέλεσμα την παροχή ασυλίας στην Pfizer μετά την αλλαγή της νομοθεσίας από την κυβέρνηση μετά από μια σύντομη διαβούλευση τριών εβδομάδων τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε συνέντευξη Τύπου με δημοσιογράφους την Τετάρτη, ο Ben Osborn, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρνήθηκε να εξηγήσει γιατί η εταιρεία χρειαζόταν αυτή την ασυλία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Στην πραγματικότητα δεν αποκαλύπτουμε καμμία λεπτομέρεια σχετικά με οποιαδήποτε από τις πτυχές αυτής της συμφωνίας και συγκεκριμένα σχετικά με τις ρήτρες ευθύνης».

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης των δεδομένων σχετικά με την κλινική δοκιμή του εμβολίου, δήλωσε ότι αυτό ακόμα εξετάζεται.

Ο Δρ Berkeley Phillips, ιατρικός διευθυντής της Pfizer UK, δήλωσε: «Η δημοσίευση βρίσκεται σε εξέλιξη. Απόλυτη προτεραιότητα αποτελούν οι κανονιστικές υποβολές στα MHRA, EMA και FDA. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που έπρεπε να κάνουμε. Το πλήρες πρωτόκολλο δημοσιεύεται και είναι διαθέσιμο για όλους να το δουν και η ομάδα εργάζεται για τη δημοσίευση του χειρόγραφου παράλληλα με τις κανονιστικές υποβολές”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας για τα φάρμακα και υγειονομικής περίθαλψης (MHRA), μιλώντας στην διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, δήλωσε ότι δεν έχουν γίνει «εκπτώσεις» στα θέματα της ασφάλειας του εμβολίου.

Ο June Raine είπε: «Αυτή η σύσταση δόθηκε μόνο από το MHRA, μετά την πιο αυστηρή επιστημονική αξιολόγηση κάθε ομάδας δεδομένων, έτσι ώστε να πληροί τα απαιτούμενα αυστηρά πρότυπα ασφάλειας της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας.

«Έχουμε επίσης εξετάσει και συμφωνήσει τις συνταγογραφούμενες πληροφορίες, έτσι ώστε το κοινό και οι επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης να είναι πολύ ξεκάθαροι και σίγουροι ότι το εμβόλιο χρησιμοποιείται με τον σωστό τρόπο».

Πρόσθεσε επίσης ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Βιολογικών Προτύπων θα δοκιμάσει ανεξάρτητα κάθε εμβόλιο που ετοιμάζεται για να διασφαλίσει ότι πληροί τα πρότυπα ασφαλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »