Συνάντηση και κοινή εμφάνιση πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης, σε μία κίνηση που από ίσως λέει πολλά για τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις στην χώρα.

Η κοινή εμφάνιση, σαφώς ασυνήθιστη, αποτυπώθηκε στον φακό του Γιάννη Νταρίλα (Papadakis Press) και δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή στο ένθετο UR του PRONEWS στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Μια τέτοια συνάντηση και εν συνεχεία κοινή δημόσια εμφάνιση, σε μια τέτοια χρονική συγκυρία, με την κυβέρνηση να γράφει μέχρι και πέντε μονάδες κάτω στις πρώτες δημοσκοπήσεις από χθες και να φλερτάρει με το 20% (!) στην πρόθεση ψήφου, αποκτά πλέον άλλο νόημα.

Με τον Α.Σαμαρά να διαχωρίζει σαφώς την θέση του στο μαζικό έγκλημα των Τεμπών και να θυμίζει ότι αυτός είχε υπογράψει σύμβαση ασφάλειας των σιδηροδρόμων από τον Σεπτέμβριο του 2014 και αυτή ουδέποτε υλοποιήθηκε συνολικά, οι Αμερικανοί αναζητούν κάποιες «σταθερές» σε ένα σύστημα που κλονίζεται.

Ο Α.Σαμαράς δεν θα μπορούσε να ηγείται σε μία συγκυβέρνηση με τον Α.Τσίπρα λόγω της αντιπαλότητας που κρατάει από το 2014-2015, αλλά ιδανικά θα μπορούσε να ηγείται ενός σχήματος της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ ίσως και την Ελληνική Λύση, μετά την απομάκρυνση του Κ.Μητσοτάκη από την προεδρία του κόμματος.

Η τραγωδία των Τεμπών «είναι πολύ μεγάλη για να την καταπιούν αμάσητη» οι πολίτες και οι Αμερικανοί το ξέρουν.

Φυσικά αυτό που συνέβη στα Τέμπη δεν άλλαξε το πολιτικό σκηνικό: Η δήθεν αυτοδυναμία έχει τελειώσει για τη ΝΔ ως σενάριο εδώ και πολύ καιρό, διαρκούντων των lockdown και απλά το πολιτικό κλίμα έχει χειροτερεύσει σε περιφέρειες όπως οι τρεις της Μακεδονίας (Δυτική, Κεντρική και Ανατολική) που το κυβερνών κόμμα θα φλερτάρει με ποσοστά της τάξης του 15% την βραδιά των εκλογών!

Όσο και να καθυστερήσει (οριακά η 13η Αυγούστου) τις εκλογές ο Κ.Μητσοτάκης, η βαριά ήττα είναι αναπόφευκτη πλέον…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »