Το σχέδιο της κυβέρνησης

Το Μέγαρο Μαξίμου δίνει ιδιαίτερο βάρος στον τουρισμό για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού και επιθυμεί την χάραξη ολοκληρωμένης και πολύ προσεχτικά σχεδιασμένης πολιτικής, ώστε να υπάρξει το μέγιστο δυνατό όφελος.

Γι’ το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια του Πρωθυπουργού για τις διαρροές των προηγούμενων ημερών καθώς δεν έχουν ληφθεί ακόμα οι τελικές αποφάσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η δυσαρέσκεια εκφράστηκε στο ανώτατο επίπεδο προς την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στο κυβερνητικό σχέδιο για τον τρόπο επανεκκίνησης του συγκεκριμένου κλάδου. 

Ειδικά από την στιγμή που σήμερα αναμένονται στο πρωθυπουργικό γραφείο οι προτάσεις των θεσμικών φορέων του τουρισμού, ενώ ως την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί κυβερνητική σύσκεψη για τις τελικές αποφάσεις, κατά την οποία θα κλειδώσουν τόσο τα υγειονομικά πρωτόκολλα όσο και πολιτικές στήριξης προς τις επιχειρήσεις.

Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη για τις διαρροές


Το κυβερνητικό επιτελείο αποδίδει μεγάλη σημασία στις κλαδικές πολιτικές του τουρισμού και τις εστίασης και γι’ αυτό δεν επιθυμεί την διαρροή πληροφοριών που μπορεί να πλήξουν την προσπάθεια που γίνεται. «Αυτή την στιγμή δεν χωρούν λάθη», σημειώνουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού και συμπληρώνουν ότι «κάθε κλαδική πολιτική πρέπει να είναι οικονομικά και αναπτυξιακά τεκμηριωμένη». Πρόκειται άλλωστε για θέματα που έχουν άμεση συνάρτηση με τις τελικές αποφάσεις της Κομισιόν, η οποία επεξεργάζεται ένα συνολικό σχέδιο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης  και για τις μεταφορές, θέμα που έχει άμεση συνάρτηση με τον τουρισμό. Συζητήσεις σε ανώτατο επίπεδο για το θέμα αυτό έχει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα συνομίλησε τόσο με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όσο και με αρμόδιους επιτρόπους.

«Η επιτυχής αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης δεν χωρά πισωγυρίσματα. Στόχος είναι να αποτελέσει την βάση και για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που συνεπάγεται», τονίζουν άλλες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, δίνοντας το στίγμα του κυβερνητικού σχεδιασμού. Πίσω από την βιασύνη υπουργών, οι οποίοι ανακοινώνουν ή διαρρέουν σχέδια που δεν έχουν πάρει την τελική έγκριση του Πρωθυπουργού, πολιτικά στελέχη διακρίνουν ένα άγχος των συγκεκριμένων προσώπων να παρουσιάσουν έργο ή να κερδίσουν λίγη από την προβολή άλλων συναδέλφων τους. Όμως η συγκεκριμένη τακτική έχει άλλα από τα επιθυμητά για αυτούς αποτελέσματα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, επεβλήθη σιωπητήριο για τις επόμενες ημέρες, έως ότου ληφθούν οι οριστικές κυβερνητικές αποφάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »