231 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Εξέγερση ξέσπασε σε φυλακή στην Μπογκοτά της Κολομβίας.

Από τα βίαια επεισόδια σκοτώθηκαν 23 κρατούμενοι και άλλοι 83 τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι έγκλειστοι, διαμαρτύρονται για τις ανθυγιεινές συνθήκες εν μέσω των μέτρων αποκλεισμού της πρωτεύουσας της καραντίνας για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Τριάντα δύο από τους φυλακισμένους που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται, δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Μαργαρίτα Καμπέγιο, διευκρινίζοντας ότι τραυματίστηκαν επίσης επτά φύλακες, δύο από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Καμπέγιο έκανε λόγο για απόπειρα «απόδρασης» στη φυλακή Ελ Μοδέλο και «εξεγέρσεις σε διάφορα κέντρα κράτησης» σε όλη τη χώρα, απορρίπτοντας το ότι οι ταραχές στην πρώτη φυλακή σχετίζονταν με τις συνθήκες υγιεινής. Πολλοί έγκλειστοι καταγγέλλουν πως ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι τεράστιος στις φυλακές, στις περισσότερες από τις οποίες κρατούνται πολλοί περισσότεροι από ό,τι προβλέπει η θεωρητική χωρητικότητά τους. Στην Κολομβία των 48 εκατ. κατοίκων θα τεθεί σε ισχύ καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ τα μεσάνυχτα αύριο Τρίτη ως τη 12η Απριλίου για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Μέχρι χθες, οι υγειονομικές αρχές της χώρας των Άνδεων είχαν καταγράψει 231 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 και δύο θανάτους από την ασθένεια COVID-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »