Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΕΔΚΦ καταγράφουν τη ζοφερή πραγματικότητα

Στην ενεργειακή φτώχεια έχει οδηγηθεί περίπου το 85% των Ελλήνων, με την ενεργειακή κρίση – αποτέλεσμα των αντιρωσικών κυρώσεων της Δύσης, να έχει οδηγήσει τους πολίτες σε οικονομική εξαθλίωση.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας, το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της φτώχειας παρουσίασε στοιχεία από την πρόσφατη έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και όσα προέκυψαν μέσω έρευνας που διεξήγαγε το ΕΔΚΦ σε συνεργασία με οργανώσεις-μέλη του δικτύου και άλλες κοινωνικές οργανώσεις.

Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της τραγικότητας της κατάστασης.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΕΔΚΦ, ως μεγαλύτερο πρόβλημα της περιόδου αναδεικνύεται αυτό της ενεργειακής φτώχειας, καθώς το 84,6% των ερωτηθέντων δήλωσε πως βρίσκεται αντιμέτωπο με αυτήν.

Επιπλέον, το 20% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι οι σημαντικότερες ανάγκες που αντιμετωπίζει είναι οικονομικές/έλλειψη επαρκών πόρων, το 18,3% εξεύρεσης εργασίας/πρόσβαση σε εργασία, το 15% θέματα στέγης, το 12,5% μορφές ενεργειακής φτώχειας, και άλλο ένα 12,5% επισιτιστική ανασφάλεια.

Παράλληλα, το 38,5% των ερωτηθέντων δυσκολεύονται πάρα πολύ να επιβιώσουν, το 23,1% η κατάστασή τους χειροτερεύει, ενώ το 19,2% αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με την όποια δυσκολία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »