Εκτεθειμένος ο Κ.Μητσοτάκης (και σε αυτό) στα μάτια των ξένων

Εξοργισμένοι είναι στο εξωτερικό για το γεγονός ότι με «δούρειο ίππο» το Ν.Δένδια έχουν όλοι τον έχουν συναντήσει, ουσιαστικά πέσει θύματα κατασκοπείας.

Λόγω της βεβαιωμένης παρακολούθησής του από το λογισμικό Predator επί ένα χρόνο όσοι ομόλογοί του ή και ξένοι ηγέτες συναντήθηκαν μαζί του αναζητούν τώρα όλες τις συνομιλίες που είχαν για να δουν πόσο σημαντικές ήταν οι «διαρροές» που έγιναν και σε πόσο μεγάλο βαθμό έχουν θιχτεί θέματα δικής τους εθνικής ασφάλειες και εξωτερικής πολιτικής.

Tο κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ είναι χειρότερο από ποτέ μετά τις αποκαλύψεις ότι το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθούνταν από την ίδια την… κυβέρνηση.

Υποτίθεται ότι το ΥΠΕΞ είναι δομημένο και προστατευμένο κατά τέτοιο τρόπο που να μην μπορεί να υπονομευθεί από εξωτερικούς ή εσωτερικούς εχθρούς.

Να όμως που υπονομεύθηκε.

Ο Νίκος Δένδιας είναι θύμα παρακολούθησης από το κακόβουλο λογισμικό Predator. Στην περίπτωση Δένδια δεν υπάρχει καμία υποσημείωση περί νόμιμης παρακολούθησης ή επισύνδεσης.

Με λίγα λόγια δεν μπορεί να υποστηριχθεί κανένα αφήγημα (όσο φαιδρά κι αν ήταν τα όσα αφηγήματα έχουν ακουστεί μέχρι τώρα).

Η παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια σημαίνει η  εθνική ασφάλεια της Ελλάδας τίθεται υπό αμφισβήτηση, καθώς όλες οι συνομιλίες, τηλεφωνικές και μη, εν δυνάμει έχουν υποκλαπεί.

Αφού υποκλάπηκε ο Ν.Δένδιας άρα έχουν υποκλαπεί και όσοι υπουργοί Εξωτερικών οι οποίοι συνομιλούσαν με τον κ. Δένδια, μέσω του Ελληνα ΥΠΕΞ.

Στο εξωτερικό δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη ιδιαίτερα όταν μιλάμε για χώρες που έχουν ιδιαίτερο γεωπολιτικό βάρος στον πλανήτη. Οι συγκεκριμένες έχουν μάθει να παρακολουθούν, αλλά όταν παρακολουθούνται… «τους γυρίζει το μάτι».

Φυσικά, περιττό να πούμε πως τα ψελλίσματα του Κ.Μητσοτάκη περί «δεν γνωρίζω ποιος έκανε χρήση του Predator), στο εξωτερικό ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ εκ των προτέρων…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το «Βήμα», «Στόχος και ο Δένδιας. Είναι ενδεικτικό», αναφέρεται στο ρεπορτάζ, «ότι ανάμεσα στους παρακολουθουμένους ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας -με παγίδευση του τηλεφώνου που προσδιορίζεται πριν από έναν χρόνο- μέσω ύποπτου SMS».

Σημειώνεται ότι το «Βήμα» είναι η εφημερίδα-ναυαρχίδα του Ε.Μαρινάκη ο οποίος χρησιμοποιεί όλα τα ΜΜΕ που διαθέτει για να «ξεσκεπάσει» τον Κ.Μητσοτάκη αφότου έμαθε πως παρακολουθείται και ο ίδιος από το λογισμικό Predator.

Από τη στιγμή που άνοιγε ο ιδιοκτήτης του τηλεφώνου το ύποπτο SMS, τότε είχε «συνιδιοκτήτη» αυτόν που έκανε την παρακολούθηση. Όλες οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, όλα τα στοιχεία του κινητού, η λειτουργία του κινητού, βρίσκονταν στην κατοχή των υποκλοπέων.

Μπορούσαν, λοιπόν, όσοι παρακολουθούσαν, να γνωρίζουν τι ακριβώς έλεγε στις συναντήσεις του ο Νίκος Δένδιας, ακόμη κι αν το τηλέφωνό του ήταν κλειστό.

Αυτό πλέον δεν είναι παρακολούθηση αλλά κατασκοπεία.

Και δεν ήταν μόνο ο Δένδιας υπό παρακολούθηση, αλλά και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι υπό παραίτηση ή υπό «παραίτηση-μπλόφα» τελούσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τις τελευταίες ώρες, ενημερώνοντας μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου για τις προθέσεις του, λόγω της βεβαιωμένης (έχει στα χέρια τους σχετική έγκυρη και επίσημη ενημέρωση) παρακολούθησής του από το λογισμικό Predator επί ένα χρόνο.

Σε σύσκεψη που έγινε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών με στενούς συνεργάτες του ο Ν.Δένδιας συζητήθηκε το ενδεχόμενο παραίτησης, το οποίο σήμαινε άμεσα εκλογές αφού κατ’αυτό τον τρόπο θα δεχόταν επίσημα ότι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση.

Το Μαξίμου ενημερώθηκε σχετικά και του ζητήθηκε να τοποθετηθεί άμεσα, αφού θα ακολουθούσε διάγγελμα Μητσοτάκη για άμεση προσφυγή στην κάλπη πριν τα Χριστούγεννα.

 Τελικά, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι δέχθηκε να μην παραιτηθεί, αλλά… υπό όρους τους οποίους ήδη έχει αποκαλύψει

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »