Νέα fake news από την Άγκυρα
Άδοξο τέλος είχε η στρατιωτική επιχείρηση του τουρκικού στρατού στα βουνά του ιρακινού Κουρδιστάν που ξεκίνησε την Τετάρτη. Όπως ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα, οι Κούρδοι αντάρτες του PKK «τσάκισαν» τον τουρκικό στρατό, προκαλώντας του σημαντικές απώλειες, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να τα μαζέψουν και να φύγουν πριν τους βρει μεγαλύτερη συμφορά.

Οι επίσημες απώλειες των Τούρκων

Η επιχείρηση έκλεισε μετά την απώλεια τριών Τούρκων στρατιωτικών και 13 Τούρκων στρατιωτών και πρακτόρων της MİT (τουρκική Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών) που κρατούνταν αιχμάλωτοι στα χέρια των ανταρτών του ΡΚΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 13 Τούρκοι αιχμάλωτοι σκοτώθηκαν από τουρκικά πυρά.

Οι 13 Τούρκοι αιχμάλωτοι

Υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις στην τουρκική κοινή γνώμη για την επιχείρηση, η οποία υποτίθεται ότι έγινε για να διασωθούν 13 αιχμάλωτοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί και στελέχη της MİT, που κρατούνταν σε περιφραγμένο και φυλασσόμενο χώρο των ανταρτών του ΡΚΚ στο όρος Γκάρε. Γι’ αυτό ο Ερντογάν είχε προαναγγείλει την Τετάρτη που μας πέρασε ότι, θα ανακοίνωνε ένα θαυμάσιο νέο στην τουρκική κοινή γνώμη.

Εννοούσε προφανώς την απελευθέρωση των 13 αιχμαλώτων. Όμως, η επιχείρηση έληξε με φιάσκο, αφού οι αιχμάλωτοι βρέθηκαν όλοι νεκροί.

Επίθεση Τουρκίας σε Ελλάδα

Η Τουρκία βέβαια για άλλη μία φορά, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην Ελλάδα. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ πριν λίγες ημέρες, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, Fuad Hussein, έκανε δηλώσεις για την εισβολή της Τουρκίας στη περιοχή.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

”Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ. Η Ελλάδα καταδικάζει όλες τις παράνομες εισβολές στο έδαφος του Ιράκ, οι οποίες ονομάζονται κατ’ ευφημισμό ειρηνευτικές επιχειρήσεις.

Εμείς πιστεύουμε σαν θέμα αρχής ότι οι διαφορές επιλύονται ειρηνικά στη βάση του διεθνούς δικαίου. Η απειλή βίας, η χρήση βίας δεν είναι μέσα σε αυτά τα οποία η Ελληνική Δημοκρατία ανέχεται ή υποστηρίζει.”

Αυτές οι δηλώσεις έγιναν πρωτοσέλιδο στη γειτονική χώρα, με τους Τούρκους να αναφέρουν:

”Η επιχείρηση της Τουρκίας κατά της οργάνωσης PKK ενόχλησε την Ελλάδα. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι θεωρεί τις επιχειρήσεις παράνομες και είπε, ”καταδικάζω όλες τις παράνομες εισβολές στο έδαφος του Ιράκ, οι οποίες ονομάζονται κατ’ ευφημισμό ειρηνευτικές επιχειρήσεις. Υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »