Σε τελική ευθεία
Όπως σας είχαμε αναφέρει σε χθεσινό μας άρθρο, τη Δευτέρα αναμένεται η επίσημη επίσκεψη της Υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, η οποία εκτός από τον “αέρα” τον Rafale, φαίνεται πως έρχεται να δώσει και τις προτάσεις της Γαλλίας για τις Belharra.

 

Εν όψει λοιπόν, της επίσκεψης της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας – ήδη έχει αρχίσει να προκρίνεται από πολλούς κύκλους ότι η πρόταση των Γάλλων για 4 Belharra αποτελεί μονόδρομο.

Μάλιστα, πληροφορίες φέρουν να έχει κατατεθεί νέα ιδιαίτερα δελεαστική πρόταση από την Γαλλία που περιλαμβάνει την ναυπήγηση 3ων εκ των 4ων φρεγατών στην Ελλάδα, σε ελληνικό ναυπηγείο, με συνολικό κόστος 5 δις ευρώ, μαζί με τα οπλικά τους συστήματα. Οι Γάλλοι φέρονται να προσφέρουν και 2 φρεγάτες κλάσης La Fayette ως πλοία ενδιάμεσης λύσης και πακέτο την αναβάθμιση των 4ων φρεγατών ΜΕΚΟ.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ

Επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 στις 13:45’ η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly).

Στις 14:00’ θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, θα ακολουθήσει συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου με τη Γαλλίδα ομόλογό του και θα υπογραφεί η Συμφωνία για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών τύπου “Rafale”.

 

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ενώ το οπτικοακουστικό υλικό θα διανεμηθεί από την ΕΡΤ. Τονίζεται ότι θα εφαρμοστούν με σχολαστικότητα οι προβλεπόμενοι περιορισμοί για την αποφυγή συνωστισμού και την αντιμετώπιση του στελέχους κορωνοϊού “Covid-19”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »