Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ανακοίνωση για τα επεισόδια στην Μαλακάσα εξέδωσε η Αστυνομία.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ κάνει λόγο για «επανειλημμένες επιθέσεις» από μερίδα των περίπου 400 ατόμων που συγκεντρώθηκε στον κόμβο Μαλακάσας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη λειτουργία των Δομών Φιλοξενίας που βρίσκονται στην περιοχή.

Οπως αναφέρει η αστυνομία, μετά το πέρας των ομιλιών, οι συγκεντρωθέντες κινήθηκαν οργανωμένα για να αποκλείσουν την Εθνική Οδό και να εμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων. Οι αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν φραγμό στο σημείο, προκειμένου να τους αποτρέψουν να αποκλείσουν την Εθνική Οδό. Οπως τονίζουν στην ανακοίνωση, δέχθηκαν επανειλημμένες επιθέσεις από τους συγκεντρωμένους, που χρησιμοποίησαν σωματική βία, πέτρες και ξύλα στην προσπάθειά τους να τις διασπάσουν.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες και αφού ξήλωσαν το συρματόπλεγμα του παράδρομου προς τον κόμβο Μαρκοπούλου, 60 περίπου άτομα εισήλθαν στην Εθνική Οδό. Οι αστυνομικές δυνάμεις, δέχτηκαν εκ νέου επιθέσεις με πέτρες, αλλά τους απομάκρυναν από το σημείο.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν συνολικά έξι αστυνομικοί, ενώ έγιναν και πέντε συλλήψεις. Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία κατά συναυτουργία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »