Το πρωί της Τρίτης γράψαμε ότι η Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε πως το κλείσιμο των Εκκλησιών για το Πάσχα των Καθολικών. Κάτι που όπως τονίσαμε η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να το εκλάβει ως «εντολή» και να προχωρήσει και αυτή σε παρόμοια μέτρα.
Την ίδια ώρα η Γερμανία παρατείνει το lockdown έως και τις 18 Απριλίου, με την Ελλάδα επίσης να πηγαίνει το άνοιγμα του λιανεμπορίου ακόμα πιο πίσω (τα τελευταία σενάρια ήθελαν να ανοίγει στις 29 Μαρτίου, όμως πλέον πάει για Απρίλιο).

Τις προβλέψεις του pronews.gr επιβεβαιώνει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο υποστήριξε πως τις επόμενες ημέρες περιμένουν αύξηση κρουσμάτων.

Προαναγγέλλοντας με αυτό τον τρόπο ότι θα παρθούν και τα ανάλογα μέτρα, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας που πλησιάζει.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών μαζί με κλιμάκιο του Οργανισμού, για επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προκειμένου να ενημερωθεί ο τελευταίος για τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο Π.Αρκουμανέας δήλωσε ότι «οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες» και εκτίμησε ότι «θα συνεχίσουμε και τις επόμενες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων», προτρέποντας όλους να κάνουν υπομονή και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής που επιβάλλονται.

Τα μηνύματα που έστειλε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κατά τη συνάντηση με τον Ιερώνυμο μπορούν να ερμηνευτούν και ως προσπάθεια διατήρησης της «ειρήνης», καθώς οδεύουμε προς την Μεγάλη Εβδομάδα και κυβέρνηση-Εκκλησία θα πρέπει να βρουν μία «χρυσή» τομή για το πως θα γίνουν οι λειτουργείες. Να θυμίσουμε πως οι Εκκλησίες ήταν κλειστές για τα Θεοφάνεια.

Ο κ. Αρκουμανέας χαρακτηριστικά ευχαρίστησε την Εκκλησία «για τη συμπαράσταση και την υποστήριξη που έχει δείξει σε όλη αυτήν τη δύσκολη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό».

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες πως σήμερα θα ανακοινωθούν κοντά στα 4.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει την κυβέρνηση στο να αναβάλει ακόμα περισσότερο τα σχέδια για άνοιγμα της αγοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »